онлайн казино Украины

Обсяги грошових переказів у межах України

Обсяги грошових переказів у межах УкраїниУ другому півріччі експерти очікують збереження активності і зростання обсягів грошових переказів з-за кордону. При цьому експерти припускають подальше поліпшення сервісу і розвиток додаткових можливостей для клієнтів.

Українці відмовляються від банківських систем грошових переказів

У той час як обсяги грошових переказів у межах України скоротилися майже в два рази - за перший квартал 2013 року було здійснено операцій на 5041000000 грн. , А за другий квартал - на 2874000000 грн., - То обсяги переказів з-за кордону продовжили стабільно зростати: протягом першого півріччя 2013 через міжнародні системи грошових переказів в Україну надійшло 2203000000 доларів США (в еквіваленті).

" Цілком імовірно, що на зниження кількості операцій по переказах всередині країни вплинуло використання фізичними особами альтернативних каналів передачі грошей, наприклад , пластикових карт і поточних рахунків", - коментує Діна Ходаковська, начальник управління валютного контролю Єврогазбанку.

Зростання обсягів грошових переказів, відправлених до України , експерти пояснюють зростанням міграції населення. " Україна була і залишається країною- одержувачем транскордонних переказів - суми отриманих переказів набагато перевищують суми відправлених за кордон. Поступове зростання обсягів відправлених в Україну перекладів, згідно зі статистикою НБУ, спостерігається з 2010 року", - пояснює Ходаковська.

Для переказів з-за кордону експерти прогнозують зростання і в другому півріччі. "У другому півріччі 2013 активність збережеться і обсяги переказів не впадуть, можливий навіть зростання в межах 10-15 %. Традиційно сплеск будемо спостерігати в грудні , ближче до Нового року ", - прогнозує Оксана Павлюк, заступник начальника управління організації та підтримки вкладних програм банку " Хрещатик".

Така ситуація дуже неблаготворно відбилася на торговые центры киева та інших великих торгових організаціях з причини гострої нестачі грошових коштів у населення.

На думку експертів , продовження динаміки зростання ринку грошових переказів очікується і в 2013-2014 рр. . Системи грошових переказів продовжать знижувати тарифи і розширювати мережу покриття , як всередині України, укладаючи нові партнерські угоди з банками, так і за її межами, надаючи клієнтам можливість відправляти і отримувати перекази з більш широкого кола країн.

Валютні перекази будуть примусово переводити в гривні

" Також у 2013-2014 рр. . Розшириться спектр як додаткових послуг, таких як відправка грошей на картку будь-якого банку, так і альтернативних способів відправки та отримання грошових переказів - інтернет- банкінг , термінали, мобільні перекази", - вважає Ірина Смологонова, начальник управління розвитку продуктів департаменту маркетингу УкрСиббанку BNP Paribas Group .

Добавлено: 1-10-2013, 13:36
0
0

Похожие публикации


Наверх