онлайн казино Украины

Реєстрація права власності на нерухомість в Україні: порядок та правила

 

Процедура реєстрації передбачає внесення відповідної інформації про об'єкт нерухомості та його власника до Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно. За підсумком власник отримує витяг з реєстру як головний доказ володіння. Об'єктом можна розпоряджатися як завгодно: продавати, обмінювати, дарувати, здавати в оренду та багато іншого.

Виписку не можна вважати правовстановлюючим документом, а лише фактом володіння. Іноді, коли потрібна Реєстрація права власності можуть виникати складнощі через нерозуміння основних процесів та порядків. У цій справі допоможе компанія DOZVIL, де готові вирішити проблеми клієнтів та виконати процедуру реєстрації від початку до кінця.

Терміни та особливості реєстрації

Процедуру реєстрації проводять нотаріуси та державні реєстратори. Раніше цю роботу проводили БТІ. реєстраційні дії здійснюється у день звернення у форматі заяви. З дня його подання безпосередня реєстрація триватиме близько п'яти робочих днів. За бажання прискорити процедуру заявник має право сплатити державний збір, після чого можна отримати результат через дві години, один або два робочі дні.

Документи для реєстрації

Попередньо потрібно підготувати великий пакет документів, але в залежності від об'єкта, що реєструється, деякі види документів можуть відрізнятися. Стандартний перелік інформації включає наступний список:

  • ідентифікаційний код та паспорт власника або власників;
  • технічний паспорт (у деяких випадках допускається його відсутність);
  • документ, що підтверджує право власності;
  • довідка з БТІ (за умови, якщо об'єкт не вносився до Реєстру нерухомості після 2013 року);
  • документи, що підтверджують володіння землею (за їх наявності);
  • витяг з Державного земельного кадастру.

Попередньо потрібно написати заяву на реєстрацію.

Співпраця з компанією DOZVIL

Кожен клієнт попередньо одержує безкоштовну консультацію з уточненням усіх питань. Обов'язково юристи оцінюють запропонований пакет документів, щоб за необхідності клієнт одразу доніс потрібну інформацію. При необхідності документи, що бракують, оформляються представниками компанії DOZVIL, що виключає для клієнта необхідність звертатися в різні інстанції.

Вартість послуги визначається індивідуально і залежить від розташування об'єкта, наявності необхідного пакета документів і характеристик об'єкта, що реєструється. У середньому ціна у Києві починається від 5000 гривень, а в області – від 4000 гривень.

Похожие публикации


Наверх