онлайн казино Украины

Українці заправлятимуть автомобілі бензином з буряка

Українці заправлятимуть автомобілі бензином з бурякаВітчизняні аграрії можуть забезпечити майже половину внутрішньої потреби держави в світлих нафтопродуктах.

Про це заявив глава Мінагрополітики Микола Присяжнюк.

"Обмеження на експорт українського цукру до країн Митного союзу і збільшення обсягів виробництва цукрових буряків в минулому році викликало надлишок цієї продукції. Вирішення цієї проблеми вимагає розширення географії збуту і пошуку нових видів переробки, один з яких - виробництво біопалива", - пояснив урядовець.

Також він повідомив, що між Україною і США буде підписаний Меморандум, який передбачатиме законодавчу, технічну допомогу та фінансові інвестиції з розвитку біопалива.

"Ми практично на 100% залежимо від імпортних світлих нафтопродуктів, щорічно закуповуючи їх в обсязі більше 11 мільйонів тонн. Водночас, наша аграрна галузь може дати 5 мільйонів тонн світлих нафтопродуктів", - наголосив Присяжнюк.

"Ми завершуємо роботу над законопроектом про обов'язкове використання світлих нафтопродуктів, певних пільг і мотиваторів для розвитку цього напряму", - повідомив він.

Як відомо, раніше Микола Присяжнюк пропонував робити біопаливо із картоплі, якої у минулому сезоні також виник надлишок.


Источник: http://24tv.ua

Экономика Украина
  • 0
Добавлено: 26-03-2012, 16:04
0
160

Похожие публикации


Наверх