онлайн казино Украины

Андрій Міщенко: Медведчук – ворог українського народу, який має відповісти за Стуса

Андрій Міщенко: Медведчук – ворог українського народу, який має відповісти за Стуса20 грудня 2012 року народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Андрій Міщенко провів прес-конференцію у чернігівському Клубі молодого політолога. Темою обговорення були перспективи діяльності Верховної Ради VII скликання.
Окрім того, політик відповів на запитання журналістів, що стосувалися специфіки політичної діяльності загальноукраїнського та обласного рівнів.
На прес-конференції Андрій Міщенко зокрема розповів представникам чернігівських ЗМІ про те, чого свободівцям вдалося досягти за тиждень роботи в новій Раді.
«Ми не дали партії влади провести бліцкриг, як вони це планували, – ухвалити першого ж дня кандидатури спікера і прем’єра. З нами почали рахуватись, адже «регіонали» зрозуміли, що «піаністів» у цьому скликанні Ради вже не буде. Іншим важливим моментом є те, що вперше за 21 рік незалежності ми змусили виступаючих з трибуни найвищого законодавчого органу держави говорити виключно державною мовою», – підкреслив народний депутат.
Крім того, гостре обговорення під час зустрічі викликала резолюція Європарламенту щодо заклику не співпрацювати зі «Свободою». «80 % тексту резолюції – це критика української влади. Слова про «Свободу» були включені до резолюції зі слова (а не з тексту) євродепутата від Болгарії, який є представником партії, що співпрацює з Партією регіонів. Ба більше, Вігєнін за новим болгарським законодавством підпадає під Закон «Про люстрацію». Варто зазначити, що в Києві відбулося пікетування посольства Болгарії, в якому взяли участь не тільки свободівці, а й представники болгарської діаспори, які висловили цілковиту підтримку Всеукраїнському об’єднанню «Свобода». Пікетувальники вимагали від Болгарії відмежуватися від суб’єктивної позиції їхнього упередженого депутата», – заявив Андрій Міщенко.
Народний депутат також зазначив, що нині парламентарі від «Свободи» будуть брати активну участь у посиленні міжнародної співпраці з різними країнами: «Наші депутати будуть брати участь у закордонних поїздках, зокрема до Росії, аби контролювати процеси, що стосуються міжнародної державної політики. «Свобода» виступає проти входження України до Митного союзу та федералізації, яку намагається нав’язати кум Путіна Віктор Медведчук. Вкотре хочу наголосити, що Медведчук – це ворог українського народу. Він ще мусить відповісти перед українцями за Стуса».
Слід нагадати, що 14 грудня в Чернігові під час проведення кругового столу, організованого за ініціативою проекту Віктора Медведчука «Український вибір», представнику Медвечука Дмитру Джангірову вручили символічний чемодан із надписом «Чемодан – вокзал – Россия». Таким чином було висловлено протест посланцеві Кремля проти намагання поширити на теренах України ідею федералізації, що фактично має на меті знищення української державності.
20 грудня в рамках свого візиту до Чернігова депутат-свободівець також зустрівся з очільником Чернігівської обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Василем Чепурним. Окрім цього Андрій Міщенко дав інтерв’ю газеті «Сіверщина» та виступив на Чернігівському обласному телебаченні.

Добавлено: 24-12-2012, 10:41
0
0

Похожие публикации


Наверх