онлайн казино Украины

Куровський продав агробізнес. Чернігівщина йому уже не потрібна?

Куровський продав агробізнес. Чернігівщина йому уже не потрібна?Народний депутат Іван Куровський, обраний по Ніжинському виборчому округу, продає свій агробізнес на Чернігівщині.
Про це повідомив сайт Forbes Україна. Зокрема повідомляється, що учасник першої сотні найбагатших українців Олександр Петров купує холдинг «Агропрогрес». Продавець - народний депутат-самовисуванець Іван Куровський.
Майже 50 000 га землі, елеватори потужністю близько 100 000 т, 5000 голів великої рогатої худоби - все це господарство зараз змінює власників. Воно оформлене на десяток юридичних осіб під загальною вивіскою «Агропрогрес», власником яких півроку тому стала кіпрська компанія Bluerace.
Так підприємець Іван Куровський підготував свій аграрний бізнес до продажу. Основні активи «Агропрогрес» розташовані в Чернігівській області, де він балотувався в депутати.
61-річний Куровський не дуже відомий (в Україні, але на Чернігівщині його знають, як сільського благодійника - ВВал) своїми аграрними проектами. Куди більше він прославився як політик і будівничий. Широковідомим політичним діячем Куровський став на початку 2011 року, опинившись одним з семи нардепів, вигнаних із фракції БЮТ за синхронне голосування з провладною більшістю. А з Куровським-будівельником кияни познайомилися завдяки скандальному проекту забудови Жовтневої лікарні.
10 грудня Антимонопольний комітет України дозволив кіпрській компанії Unigrain Holding купити контрольну частку в Bluerace. Покупець представляє інтереси екс-співвласника «Клубу сиру» Олександра Петрова (54-й у списку 100 найбагатших українців, стан $ 197 млн). У компаніях Куровського і Петрова відмовилися коментувати угоду.
За пару тижнів до цього «Індустріальна молочна компанія» (ІМК) Петрова повідомила про підготовку найбільшого у своїй історії поглинання. «До кінця поточного року за розміром земельного банку ми зможемо приєднатися до групи найбільших аграрних холдингів», - заявив гендиректор ІМК Євген Осипов. Для фінансування цього проекту холдинг планував використовувати 200 млн грн., Отриманих від розміщення облігацій.
ІМК, чия виручка за 9 місяців 2012 року складе $ 54,3 млн, за рахунок поглинання збільшить земельний банк з 82 000 га до 120 000 га і ввійде в першу десятку агрохолдингів України. «Агропрогрес» та ІМК - майже близнюки. 90% земель першого розташовані в Чернігівській області. Основа земельного банку другого - там же, і в сусідніх Сумській і Полтавській областях. У цьому році 40% площ холдингу Куровського було засіяно кукурудзою, у Петрова цей показник - 50%. Вироблений з кукурудзи силос йде на корм для тварин. У Куровського в господарстві 5000 голів, у Петрова - 7500. Об'єднання настільки схожих бізнесів напевно пройде без проблем.

Добавлено: 12-12-2012, 12:43
0
0

Похожие публикации


Наверх