онлайн казино Украины

Відповідає «Гаряча лінія» податкової

Відповідає «Гаряча лінія» податкової Державна податкова служба у Чернігівській області нещодавно провела „гарячу” телефонну лінію по Порядку заповнення розрахункових документів по сплаті податків та зборів до бюджету за участю начальника відділу обліку та звітності ДПС в області Буглак Ірини Михайлівни. Пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання, поставлені під час проведення телефонної лінії.

Повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю податкової служби у Чернігівській області.

- Чи потрібно в полі «Призначення платежу» зазначати код платника у разі сплати ним самостійно задекларованого грошового зобов’язання?

- Ні, не потрібно. Відповідно до Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати платежів до бюджету, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 07.07.12 № 817, який набув чинності з 23.08.12, в полі №3 строки «призначення платежу» проставляється податковий номер платника (код ЄДРПОУ), якщо сплату за нього здійснює інша особа. У разі самостійної сплати платником або задекларованого, або донарахованого грошового зобов’язання, або податкового боргу, тощо, код ЄДРПОУ в зазначеному полі не проставляється.

- Чи має право банківська установа не прийняти платіжний документ до виконання у разі відсутності в полі «Призначення платежу» коду виду сплати?

У разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушеннями вимог, визначених Порядком заповнення документів на переказ у разі сплати платежів до бюджету, банківська установа не має права не прийняти документ до виконання. При цьому вважається, що платник сплачує грошове зобов’язання (код виду сплати 101).

- У платника податків рахується податковий борг по ПДВ. Крім того платник одержав податкове повідомлення-рішення, відповідно до якого необхідно сплатити до бюджету грошове зобов’язання по ПДВ, визначене за результатами документальної перевірки. Який код виду сплати в полі «Призначення платежу» необхідно зазначати при перерахуванні платником коштів і на погашення боргу, і на сплату грошового зобов’язання за результатами контрольної роботи?

- Пунктом 4 Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати платежів до бюджету передбачено, що сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим документом на переказ. Тому в даній ситуації платнику необхідно оформити два платіжних доручення, в одному з яких зазначити код виду сплати 140 (погашення боргу), в іншому – один із кодів від 131 до 137 в залежності від того, який підрозділ податкової служби здійснював документальну перевірку.

- Яким чином заповнювати платіжне доручення у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету?

- Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 07.07.2012 року № 817 у разі сплати грошового зобов’язання, визначеного органом ДПС за результатами проведеної перевірки підрозділом оподаткування юридичних осіб поле «Призначення платежу» розрахункового документу необхідно заповнити таким чином:

поле № 1 – ознака платежу до бюджету (14010100);

поле № 2 – код виду сплати;

код 121 – у разі сплати сум адміністративного штрафу за результатами перевірок підрозділів оподаткування юридичних осіб;

код 130 – у разі сплати сум за результатами камеральної перевірки;

код 132 - у разі сплати сум за результатами документальної перевірки підрозділів оподаткування юридичних осіб.

Усі інші поля заповнюються відповідно до затвердженого наказом №817 від 07.07.2012 року Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету".

Добавлено: 20-09-2012, 11:14
0
0

Похожие публикации


Наверх