онлайн казино Украины

Міська влада не звертає уваги на скарги жителів постраждалого від вибуху будинку?

Міська влада не звертає уваги на скарги жителів постраждалого від вибуху будинку?Квартиру покійного Едуарда Ільїна, яка опинилася в епіцентрі вибуху, що постраждала не вважають. відселенців висловлювалися за те, щоб швидше зняти гроші з рахунку. Вони побоювалися, що частина цих коштів може піти на оплату їх проживання в гуртожитках та готелі.

31 травня заступник чернігівського міського голови Олександр Сердюк та Микола Сенькович прийшли на зустріч з жителями підірваних під'їздів.

- Мер їздив до Києва, був у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій , - звітував Сердюк. - Залишив там необхідні документи. Під вівторок знову поїдемо, щоб зустрітися з Балогою (міністром з питань надзвичайних ситуацій Віктором Балогою. - Авт.) І Порошенко (міністром економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенко. - Авт.). Вони після 5 числа з'являться на місці. Потрібно поговорити про гроші. (Міська влада заявляють, що вибух будинку № 36 визнали техногенною катастрофою місцевого значення, але від уряду просять близько 16 мільйонів гривень на ліквідацію його наслідків. - Авт.). Ще це питання треба погоджувати з Мінрегіонбудом.

Обговорили процедуру покупки квартир. Вирішили, що міськрада перерахує на кожну сім'ю суму компенсації за втрачене житло, а квадратні метри сім'ї будуть купувати самостійно.

Жителі третього і наступних під'їздів будинку № 36 по вул. 50 років ВЛКСМ, в якому два місяці тому стався вибух, скаржаться, що міська влада на них не звертають уваги і нічого не говорять про те, що буде з будинком. Всі новини про своє житло дізнаються з преси і з чуток. А те, що їм не платять компенсації, як виселеним сусідам, не пригнічує.

- Якщо будуть прибирати ті під'їзди - не обсиплються наші, не складеться чи п'ятиповерхівка, як картковий будиночок? - Запитує 33-річний Олександр Насалевец. - З цього приводу я від мешканців будинку писав листи, але влада нічого не відповіла.

Дзвонимо до квартири на першому поверсі. Запитуємо, чи потрібна підтримка влади.

- Чи не буде холодно у нас, коли знесуть два під'їзди? - Переживає Людмила Цурканова. - Стінка моєї спальні виходить на відселені квартири. В березні у нас було холодно, тому що ці квартири не опалювалися. А як буде в мороз після того, як два перших під'їзду знесуть? Утеплять чи стіну, яка раніше була міжквартирній, а тепер стане зовнішньої? Ще кажуть, що на місці знесених під'їздів побудують секцію на сім-дев'ять поверхів. По-хорошому, весь наш будинок треба знести.Мало які тріщини в ньому з'явилися. Та хіба ж в нашій країні таке може бути? Літні мешканці третього під'їзду спокійніше сприймають труднощі.

- Я боюся підходити до краю балкона - перила хитаються, - скаржиться пенсіонерка Ніна Heчепа. - Від балконної плити відірвалася стійка, до якої кріпиться огородження. В залі від вибуху ушкодилася рама металопластикового вікна - повискакували металеві засувки. І тепер воно не відкривається. Майстер, який встановлював, сфотографував вікно, фото відіслав на фабрику в Черкаси. Йому обіцяли передати 10 грамів дуже дорогого клею, щоб відремонтувати.

- У мене вилетіли два скла, тріснула дерев'яна рама, - показує 85-річний Василь Убозько . - Скло відразу вставили, а раму і сам зможу відремонтувати, адже я - колишній ЖЕКовец. Можна і центральний брус замінити. Зараз закрити вікно проблематично.

- Міськрада вам допоміг чимось?

- У перші дні після вибуху мені вставили вибиті стекла. А раму я і сам поремонтірую, руки ж є.

  • 0
Добавлено: 11-06-2012, 10:52
0
587

Похожие публикации


Наверх