онлайн казино Украины

У Чернігові працює будинок для літніх… собак

У Чернігові працює притулок для собак-пенсіонерів. Усіх його мешканців підібрали з вулиці, де старенькі чотирилапі просто не вижили б, повідомляє у своєму сюжеті «BBC News Ukrainian».

– Я побачила Спаніка і моє серце якось здригнулося. Ну, я закохалася в цю собаку, – розповідає власниця Спаніка Тетяна Дмитренко.

Спаніка знайшли замерзлим посеред снігу у лютому. У ветеринарному центрі Чернігова його врятували.

– Його підлікували. Але він був дуже наляканим, озлобленим і нікого не підпускав. Але чомусь так вийшло, що він мені довірився і пішов до мене, – каже Тетяна Дмитренко.

Спаніку пощастило: попри хвороби і вік, пес знайшов люблячу сім‘ю. В новому домі він подружився з усіма, навіть із котом.

– Він дуже нам довіряє. Він навчився нам давати лапу, виконувати найпростіші команди, хоча ми цього особливо не вимагаємо. Ще він сам вигадав, що він повинен нас охороняти, – розповідає Дмитренко.

Спанік – колишній підопічний проєкту для літніх собак. Його запустив ветеринарно-стерилізаційний центр Чернігова.

– Всі пенсіонери беруться з вулиці. Від населення ми не приймаємо жодних тварин. Це всі тварини, які були знайдені на вулиці. Їх було врятовано, вони отримали допомогу, отримали певне лікування. Але їхній стан не дозволяє їм повернутися на місце попереднього вилову, – розповідає керівниця ветеринарно-стерилізаційного центруТетяна Діденко.

Це Друїд та Аліса. 14-річний Друїд не підпускав до себе ані людей, ні собак. Але Аліса розтопила його серце. Відтак двійко «пенсіонерів» поселили в одному вольєрі.

Серед врятованих центром тварин – 12 незрячих. Жоден із собак центру через стан здоров‘я не вижив би на вулиці. Їхня надія на щасливу старість – тільки люди.

– Спершу він навіть у постелі ховав шматочки м‘яса, їжі. Потім він зрозумів, що у нього це не заберуть. У нього завжди є їжа, завжди є вода. Ми його любимо, – запевняє Тетяна Дмитренко.

  • 0
Добавлено: 21-01-2022, 07:45
0
672

Похожие публикации


Наверх