онлайн казино Украины

Нові дерева у Чернігові. Де їх уже висадили

Цими вихідними на території майбутнього скверу в районі П’яти кутів – між вулицями 1 травня, Любомира Боднарука і проспектом Перемоги – висадили 38 кленів.

П’ять кутів озеленили
Як повідомили у міській раді, це сортові дерева – Rubrum, Сансет і клен Фірмана. Усі вони – морозостійкі і найбільш пристосовані до міського середовища. Зокрема, краще переносять пересолені ґрунти.

На ділянці між вулицями 1 травня і Любомира Боднарука – біля зупинки громадського транспорту, висадили 14 червоних кленів Rubrum. Саджанці вже віком 6-8 років і мають 5 метрів у висоту та 16 см обхват стовбура.

Ці клени мають пірамідальну крону і стрижневу кореневу систему з великою кількістю тонких коренів у верхньому шарі ґрунту. Особливо примітними вони будуть восени, оскільки у цей період листя таких кленів набуває яскравого насиченого помаранчево-червоного забарвлення.

Тут також висадили 10 кленів Фрімана. Їх листя також набуває восени помаранчево-червоного відтінку. Саджанці теж підрощені: мають 18-20 см в обхваті, вік від 8 до 10 років та висоту 5 метрів.

На іншій ділянці між вулицею Любомира Боднарука та проспектом Перемоги тепер росте 14 кленів Сансет. Їхнє листя восени змінює колір із зеленого на жовто-помаранчевий. Зараз вони мають до 16 см в обхваті стовбура, висоту у 4-5 метрів та вік 6-8 років.

Усього – 500

У рамках прийнятої у Чернігові програми озеленення, усього цієї осені комунальне підприємство «Зеленбуд» має висадити 500 дорослих саджанців на вулицях міста.

Зокрема, наприкінці жовтня першими посадили 60 дорослих саджанців лип – на вулиці Мстиславській від її перехрестя з проспектом Перемоги (біля магазину «Прогрес») до вулиці Родимцева (біля Молодіжного театру).

Також наприкінці минулого місяця на вулиці Шевченка біля міського РАЦСу з’явилося 50 магнолій. Ці саджанці за власні кошти придбав міський голова Чернігова. І закликав підприємців робити так само.

На початку листопада роботи продовжилися. На вулиці Полуботка – від Красної площі до перехрестя з вулицею Пушкіна (район РАЦСу) висадили 46 крупнолистових лип. Кілька нових дерев з’явилося і у сквері Богдана Хмельницького – вздовж вулиці Мстиславської.

Крім того, кілька десятків нових дерев працівники КП Зеленбуд висадили на вулиці Шевченка – вздовж території Горсаду та на ділянці від стадіону до університету «Чернігівська політехніка».

А на цій самій вулиці від Красної площі до РАЦСу посадили 50 гостролистих кленів. Ще 30 дерев на цій ділянці висадять наступного тижня – починаючи з 8 листопада.

  • 0
Добавлено: 8-11-2021, 09:36
0
331

Похожие публикации


Наверх