онлайн казино Украины

Вакцина Pfizer у Чернігові. Чи правильно зберігають препарат

У соціальній мережі Фейсбук дописувач Віталій Пацук (підприємець, помічник-консультант депутата Чернігівської міської ради від ЄС Ігоря Мандровного) виклав пост з інформацією про те, що він перевірив температурний режим, за якого утримують препарат проти COVID-19 у декількох центрах по місту. На це відреагували в обласному та міському управліннях охорони здоров‘я.

Мова про препарат американсько-німецького виробництва Pfizer, який у Чернігові використовують у всіх пунктах масового щеплення. Централізовано він зберігається у Києві при температурі до -70 градусів. Під час транспортування у регіони його розморожують і від +5+8 градусів у нерозведеному вигляді його можна використовувати протягом 30 днів, зберігаючи у звичайних холодильниках.

У розведеному вигляді вакцина, а це робиться безпосередньо вже перед введенням препарату в організм людини, може зберігатися протягом 6 годин і температурі до +30 градусів. Натомість пункти, які відвідав автор публікації працювали у будні з 16 до 19 години, тобто протягом 3 годин.

У випадку, якщо ж все-таки температурний режим і терміни зберігання порушені, то препарат утилізують. Але, зважаючи на ажіотаж людей саме довкола американсько-німецького препарату, цього не трапляється.

Чернігів одним із перших відкрив пункти масової вакцинації населення і почав там використовувати Pfizer. За останні тижні ним щепилися тисячі містян, і міське управління контролює, аби цей процес відбувався згідно всіх медичних протоколів.

Зважаючи, що насувається чергова хвиля коронавірусу з так званою оновленою версією вірусу під назвою «Дельта», який є більш небезпечним за своїх попередників, чернігівців просять довіряти тільки офіційній інформації на цю тему і вакцинуватися.

  • 0
Добавлено: 27-07-2021, 08:25
0
371

Похожие публикации


Наверх