онлайн казино Украины

Будинок для котів: як чотирилапих рятують від спеки на вулиці Рокоссовського

Будинок для котиків облаштувала на подвір‘ї своєї 9-поверхівки на Рокоссовського, 41Б чернігівка Світлана Камишна. Тут живуть троє безпритульних пухнастиків. І для кожного з них тепер є свій куточок.

До будинку місцеві мешканці також приносять їжу та воду для котів.

З будівництвом котячої хатинки пані Світлані допомогли друзі та колеги.

Нині будиночок слугує котикам як захист від спеки. Але в майбутньому, за словами Світлани Камишної, його можна утеплити і пристосувати для більш холодної погоди. Втім, поки що нагальною проблемою як для чернігівців, так і для тварин, що живуть у нашому місті, залишається спека. Якщо не берегтися, сонячний та тепловий удари може отримати будь-хто.

Тетяна Діденко, начальник КП ВСЦ «Крок до тварин»:«Не лише сонце є небезпечне, а й спека. Зараз треба тваринам давати менше навантаження. Навіть, якщо ми виходимо о 9-й годині вечора і сонечко вже сховалося, але на вулиці спекотно та душно, і якщо ми дано тварині велике навантаження, це може негативно сказатися на тварині і на роботі серцево-судинної системи, і на отриманні теплового удару».

За словами Тетяни Діденко, типовими ознаками теплового удару у тварини є млявість, нервові розлади на кшталт судом, втрата свідомості. В таких випадках її треба обов‘язково помістити у прохолодне приміщення і звернутися до лікаря ветеринара. Але, звісно, краще не доводити свого улюбленця до стану, коли йому потрібна медична допомога.

«Ще один момент. У спеку тварини відмовляються від їжі і їдять один раз на добу. Їм цього достатньо. Дуже часто власники переймаються і годують насильно. В результаті вони насильно заливають більше, ніж собачці взагалі потрібно по її розмірам та здоров‘ю», – каже Тетяна Діденко.

Зооволонтери також вдячні власникам магазинів, кафе та інших закладів, які залишають на вулиці мисочки з водою для тварин. Також вже із середи 21 липня у Чернігові синоптики передбачають зниження температури до 21 градуса тепла вдень.

  • 0
Добавлено: 22-07-2021, 07:44
0
1 042

Похожие публикации


Наверх