онлайн казино Украины

У Національному університеті «Чернігівська Політехніка» стартувала вступна кампанія

Перший день вступної кампанії у Національному університеті «Чернігівська Політехніка» досить насичений. Тільки на 10-ту годину ранку свої електронні заявки до вишу подали понад 100 осіб.

Андрій Єрошенко, відповідальний секретар приймальної комісії Національного університету «Чернігівська Політехніка»:

– Електронний вступ діє вже давно. Цього року його максимально розширили для всіх вступників, тобто і тих, які вступають на базі диплому молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, а також тих, хто вступає до магістратури. Всі категорії вступників подають заявки в електронному вигляді. Це певним чином не стосується осіб, які мають якісь пільги. Вони також подають в електронному вигляді, але ми документи завантажуємо самостійно, щоб підтвердити спеціальні умови вступу.

Система електронних заяв вже не один рік полегшує умови вступу, як для абітурієнтів, так і для працівників університету. Вона формується вступником у його особистому кабінеті. Це можна зробити як самостійно вдома, так і звернувшись за допомогою до вишу.

– Вступник повинен сам особисто подати заявку. Спочатку відкривається електронний кабінет, і з електронного кабінету подаються ці заявки. Якщо людина претендує на якісь спеціальні умови вступу, то ми спочатку перевіряємо документи, завантажуємо їх у базу, а вже потім людина сама подає електронні заявки, - каже Андрій Єрошенко. – Електронний вступ дозволив значно розвантажити приймальні комісії. Тобто, якщо років 3-5 тому, у нас були черги, то зараз на перший день досить небагато людей, які прийшли за допомогою у створенні електронних кабінетів, за допомогою у поданні електронних заявок.

Серед бажаючих вступити до університету – як випускники шкіл, так і молодші спеціалісти. Переважна більшість абітурієнтів – молодь з міста та області.

Чернігівка Валерія закінчила коледж економіки та технологій на базі Національного університету «Чернігівська Політехніка» та має диплом молодшого спеціаліста. Зараз дівчина подає свої документи, щоб продовжити навчання.

За перший день вступної кампанії до вишу подали більше 500 заявок тільки на денну форму навчання за освітнім ступенем «Бакалавр». Заяви магістрів очікують з 15 липня.

Загалом прийом документів у «Чернігівській Політехніці» триватиме до 23 числа цього місяця. А вже 28 оголосять перші списки результатів конкурсу на бюджетні місця.

  • 0
Добавлено: 16-07-2021, 07:45
0
1 940

Похожие публикации


Наверх