онлайн казино Украины

У Чернігові подорожчала холодна вода та каналізація

З 1 січня 2021 року змінилися тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення від комунального підприємства «Чернігівводоканал».

Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення встановлені на такому рівні:

• на централізоване водопостачання – 14,016 грн/м3 з ПДВ

• на централізоване водовідведення – 14,076 грн/м3 з ПДВ

У 2020 році діяли наступні тарифи: 10,524 грн/м3 (водопостачання) та 10,296 (водовідведення).

Таким чином, зростання зафіксовано на рівні 33 % за холодну воду і 37 % за послугу централізованої каналізації.

Нагадаємо, нові розрахунки по тарифу КП «Чернігівводокнаал» надав НКРЕКП ще у травні 2020 року, проте тривалий час Комісія не затверджувала цифри.

Тодлі на підприємстві пояснювали: зміна тарифів обумовлена зростанням вартості складових витрат, що закладені у ціну послуги. Зокрема, дорожчає електроенергії, передбачено збільшення зарплат працівників та планові амортизаційні відрахування (за рахунок введення в експлуатацію нового обладнання).

До того ж, у 2021 році очікується зменшення на 4–5 % обсягу реалізації послуг, а витрати на сплату податків та зборів навпаки зростають на 38 % відповідно до змін, внесених у Податковий кодекс.

Майже на таку саму цифру збільшилися витрати на ремонт, запчастини, паливно-мастильні матеріали. А за рахунок послаблення курсу гривні до долару, виросли витрати «Чернігівводоканалу» на обслуговування кредиту від Світового банку майже на 15 %.

  • 0
Добавлено: 4-01-2021, 09:13
0
379

Похожие публикации


Наверх