онлайн казино Украины

У Чернігові – 29 хворих на коронавірус

За словами начальника управління охорони здоров’я Владислава Кухаря, у місті діагноз COVID-19 встановлено 38 пацієнтам. 9 з них уже одужали.

Станом на ранок 27 травня з 29 хворих лише 8 перебували на стаціонарному лікуванні у медичних закладах. Решта знаходилися вдома на самоізоляції – перебіг хвороби у них без симптомів.

З 8 пацієнтів лікарні лише одна літня жінка, яка має супутні хвороби епізодично отримує кисневу маску. Потреби у підключенні її до апарату штучної вентиляції легень немає.

Також Владислав Кухар розповів, що в Чернігові проведено 1178 тестів ПЛР. Щодня їх проходить за медичними показанням в середньому 60–70 людей.

Також головний медик зазначив, що лікарні Чернігова нарешті отримали кошти за квітень від Національної служби здоров'я України в рамках підписаних пакетів щодо коронавірусу.

– Нарахування – від 75 % до 140 % кожній людині у вигляді доплати за роботу в рамках пакету. Це від 2 тисяч з гаком до 4587 гривень, – розповів Владислав Кухар.

Доплати передбачені лише для тих медиків, які безпосередньо зайняті лікуванням хворих на COVID-19. Остаточна сума (не більше 300 % від ставки) розраховується для кожного працівника окремо, в залежності від часу витраченого на протидію коронавірусу.

  • 0
Добавлено: 28-05-2020, 08:18
0
751

Похожие публикации


Наверх