онлайн казино Украины

З травня у Чернігові може подорожчати хліб. Дешевої муки не залишилося

Ціни на продукти харчування можуть зрости. Цю проблему обговорили в Чернігівській облдержадміністрації під час зустрічі чиновників з керівниками підприємств харчової промисловості.

За словами директора Чернігівського хлібозаводу №2 Ольги Заїки, актуальною для хлібопекарських підприємств є проблема закупівлі борошна за прийнятними цінами.

Щоб не підвищувати ціну на хлібобулочні вироби, підприємство використовує зараз залишки сировини, яких вистачить до кінця квітня. Після цього ж доведеться закуповувати борошно, що значно здорожчало.

З аналогічними проблемами, за словами директора ТОВ ВКФ «Агід» Оксани Коваленко, стикаються і підприємства цієї компанії. Це проблема не одного року. Скажімо, минулоріч, як не парадоксально, житнє борошно закуповували аж у Польщі.

Сільгоспвиробники воліють не продавати вирощене в Україні, а реалізовувати зерно за кордон, де купують його дорожче.

Є в цієї проблеми і ще один аспект: соняшник, кукурудза, соя витісняють з полів області інші культури, особливо жито та круп’яні рослини. З року в рік частка цих культур меншає.

За словами заступника директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Олега Крапивного, минулого року 800 тисяч гектарів сільськогосподарських земель області з 1300 тисяч було засіяно саме соняшником, кукурудзою та соєю, адже вони є більш рентабельними для виробників.

В ОДА заявили, що вже написали листа до Кабінету міністрів аби там врегулювали питання торгівлі продовольчим зерном.

Також, на думку учасників зустрічі, варто було б запровадити програми, що стимулювали би виробників вирощувати потрібні людям культури та реалізовувати цю продукцію на місцях.

  • 0
Добавлено: 4-04-2020, 08:56
0
598

Похожие публикации


Наверх