онлайн казино Украины

Чернігів мав стати першим в Україні. Відео 1997 року

Чернігів мав стати першим в Україні. Відео 1997 рокуПочинаю серію матеріалів під рубрикою "Наука ЖИТТЯ. Еко". Спонукав до них круглий стіл "Чисте «завтра» для України. Хто відповідальний".

Адже ще 23 роки тому Чернігів був за кілька кроків від упровадження сортування сміття і міг стати першним містом в Україні, яке б стало на цей шлях.

А круглий стіл нещодавно у Києві проводив Український кризовий медіа-центр та Естонський центр східного партнерства і висвітлив ряд проблем експертів з екології, які неможливо подати в одному матеріалі.

До того ж міський голова 13 серпня у Чернігів оприлюднив свої міркування, щодо побудови сміттєпереробного заводу.

Його економічні розрахунки вірні, що далі у моїх матеріалах підтвердять і експерти Всеукраїнського рівня.

Вірне твердження і про те, що Верховна Рада України саботує розгляд і ухвалення законів про відповідальність виробників за пакувальні матеріали. Доповню і експерти це доведуть - із 2002 року.

А раз закону в Україні нема, то підприємства не зацікавлені у випуску таких пакувальних матеріалів, які б легше розкладалися або перероблялися.

Водночас міський голова не враховує величезного потенціалу, який мають громадські організації і їх ролі у запровадженні роздільного збирання сміття.

Іще в 1996-1997 роках чернігівський "Зелений Світ" на чолі з Ivan Osadtsiv у Чернігові за допомогою донорів @ISAR та USAID - US Agency for International Development за сприяння телебачення Новий Чернігів і 10 телепрограм, зустрічей у школах, інститутах готував чернігівців до цивілізованого поводження з відходами, які є вторинними ресурсами.

Допомагали у реалізації цього проекту Olga Kapustyan , Ivan Matveev , Sergey Kabatskiy та багато інших ентузіастів, які розуміли – що чистий Чернігів залежить від нас, нашої освіченості, вихованості, нашого розуму і відповідальності за землю, на якій живемо.

Пропоную вашій увазі вступ: ситуація в Чернігові у 1997 році і … проміжний фініш через 15 років - у 2012-му.

  • 0
Добавлено: 16-08-2019, 08:35
0
574

Похожие публикации


Наверх