онлайн казино Украины

То яка доля у чернігівського ДНЗ №5?

То яка доля у чернігівського ДНЗ №5?Майже сотня дошкільнят у мікрорайоні Шерстянка відвідують ледь не аварійний садок.

Відповідно до технічної документації це одноповерхова будівля «Т»-подібної форми. У експлуатацію введена в 1936 році і реконструйована в 1946 році. Зовнішні, внутрішні стіни - з керамічної цегли. Фундаменти - стрічкові цегляні. Перекриття – дерев’яні балки та дранка. Двоскатна покрівля з листами асбестцементу. Вікна, двері будівлі дерев’яні, підлога дерев’яна на лагах.

Проте, технічний стан цієї будівлі жахливий.

Зсередини приміщення виглядає не краще: у коридорах, кімнатах і музичній залі є місця, де постійно просідає підлога. За словами директорки садочку, підлогу ремонтують раз на 3 місяці, підкладають дошки та вживають інші заходи, але, на жаль, нічого не допомагає.

Заклад сьогодні проінспектував міський голова Владислав Атрошенко

Він стоїть на тій позиції, що потрібно діяти за прикладом 23-ї школи, яку місто буде перебудовувати.

- Нам потрібно хоча б раз на два роки закладати нові приміщення і будувати їх. Якщо розглядати 96 приміщень освітніх закладів Чернігова у частині інфраструктури, то в них такий самий стан, як і в міських мережах: їх необхідно замінювати. Тому ситуацію навколо садочку не варто політизувати, краще детально вивчати це питання, - каже міський голова.

Фахівці одностайні в тому, що, враховуючи всі сучасні вимоги до будівель шкіл і дитсадків, приміщення раціональніше і дешевше збудувати з нуля ніж реконструювати.

Батькам вихованців дитячого садка №5 пропонуватимуться два більш нових заклади, куди можна буде перевести дітей. Це дитячі садки №2 (вул.Ціолковського, 6) та №10 (Самоквасова, 14). Вони знаходяться поруч і на той час, поки буде відбудовуватися садочок №5, можуть безболісно забрати дітей. Якщо провести перерозподіл, то дитсадок № 2 буде відвідувати 263 дітей, а 10-й – 293 вихованця. Проектна потужність цих закладів – 320 дітей.


  • 0
Добавлено: 14-08-2019, 08:51
0
560

Похожие публикации


Наверх