онлайн казино Украины

На зустрічі з міським головою керівник «Чексілу» розповів як поверне людям борги із зарплати

На зустрічі з міським головою керівник «Чексілу» розповів як поверне людям борги із зарплатиСьогодні вранці міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч із директором Камвольно-суконної компанії «Чексіл» Мірко Ванджі.

Мова йшла про поточну фінансову ситуацію на підприємстві. А найбільше про пошук шляхів ліквідації боргів із зарплати. Про це повідомила прес-служба міської ради.

Як ми вже повідомляли, колектив підприємства збунтувався через тримісячні борги із зарплат. Як виявилось, люди не отримали грошей навіть за жовтень. І вийшли на акцію протесту, а також ходили до мерії шукати захисту та допомоги.

Під час зустрічі з Атрошенко з’ясувалося: борги має тільки одне підприємство з цілої групи компаній, які працюють на потужностях КСК. На всіх 6-и підприємствах працюють загалом 600 людей. Втім проблеми із заробітної плати має лише одне із 250-а працівниками.

Міський голова озвучив вимогу до керівника «Чексіл»: незважаючи на всі проблеми, люди мають отримувати зарплату вчасно. Адже на підприємстві вона і так невелика.

Що стосується самого підприємства, то виявилось, що воно працює більш менш стабільно, має ринки збуту і щомісяця випускає приблизно однаковий об’єм готової продукції. У більшості випадків, через особливості технологічного процесу виробництва, компанія «Чексіл» працює по частковій попередній оплаті від клієнтів.

Компанія також має великі кредиторські зобов’язання: по місцевих податках, по енергоносіях, по кредитах. Це і забирає більшу частину оборотних коштів. Окрім того, значна частина обігових коштів йде ще й на 100% передоплату електроенергії.

Послухавши компанії, Атрошенко запропонував як один із варіантів варіант – залучити додаткові оборотні кошти для збільшення об‘ємів виробленої та реалізованої продукції. Це дасть можливість вирішити проблеми з поточною заборгованістю та підвищити заробітні платні працівникам. Для того, щоб обговорити можливі шляхи покращення ситуації на підприємстві, Атрошенко протягом найближчих днів проведе робочу зустріч з власниками групи підприємств.

Інша проблема: неможливо розширювати виробництво через недостачу кваліфікованих кадрів. На що Владислав Атрошенко запропонував долучити міські заклади профтехосвіти для підготовки спеціалістів із затребуваних для компанії «Чексіл» професій. Втім одночасно, на переконання міського голови, підприємство має платити людям нормальну зарплату.

Міський голова також запропонував допомогу у переговорах із кредиторами - із тим, щоби відтермінувати сплату окремих фінансових зобов’язань підприємства, у тому числі по кредитах та старих боргах. Таким чином вивільнені кошти можна направляти, в першу чергу, на заробітну плату, а далі - для інвестицій у розширення виробництва. Адже потужності «Чексілу» дають змогу стабільної роботи на рівні прибуткового підприємства за умови доволі значних обсягів виробництва готової продукції.

Також на зустрічі йшлося про пошук нових контрактів для компанії, зокрема, серед підприємств оборонного комплексу в Україні і поза її межами.

Керівник «Чексілу» Мірко Ванджі запевнив мера, що компанія почне розраховуватись із боргами по зарплаті в найближчі тижні: очікується надходження коштів предоплати від одного з контрактерів. Тож ці кошти направлять на погашення боргів за жовтень і частково листопад 2018 року.

  • 0
Добавлено: 18-01-2019, 09:34
0
701

Похожие публикации


Наверх