онлайн казино Украины

У Чернігові посварились "нові обличчя". Не зійшлись характерами та думками?

У Чернігові посварились "нові обличчя". Не зійшлись характерами та думками?Фракція партії «Демократичний альянс» у міській раді минулого тижня виключила зі складу Сергія Кирієнка. Колишні вже тепер однопартійці, які сиділи через крісло один від одного, озвучили причину – через позицію депутата з окремих питань.

Що трапилося? Яка кішка пробігла між ними? Обидва молоді, розумні, авторитетні. Висловлюють, начебто, прогресивні ідеї.

Та і назва партії – «Демократичний альянс» - логічно передбачає наявність у ній широкого плюралізму думок. Принаймні, так декларувалося засновниками політичної сили. На практиці ж виявилось, що з партії можуть виключити за власну думку. Як колись у КПСС.

На початку сесії Чернігівської міської ради 27 вересня представник фракції «Демократичного альянсу» у міській раді Віктор Тарасов оголосив – фракція виключає зі свого складу Сергія Кирієнка.

«По окремим питанням має відмінну від партії думку», - пояснив виключення депутата Віктор Тарасов. - «Окремі його публічні висловлювання не співпадають з позицією партії».

Які саме? Віктор Тарасов не уточнив.

Однак неважко здогадатись: останні тижні депутат Кирієнко публічно «засвітився» тільки, як керівник комісії, що вивчає доцільність експлуатації частини приміщення школи №10.

Тож очевидно, що саме його думка щодо будівлі 10-ї школи і стала причиною виключення з фракції.

На останніх засіданнях комісії Сергій Кирієнко дотримувався позиції, що треба розглядати доцільність виділення коштів на ремонт будівлі школи №10 виключно у контексті фінансування і роботи всієї освітньої галузі Чернігова.

Тобто, чи варто витрачати кілька десятків мільйонів гривень на ремонт пристосованої будівлі, у той час як місто щорічно недоотримує від держави 40-50 мільйонів освітньої субвенції?

Як відомо, частину батьків, які на кожній сесії вимагають виділення коштів на ремонт будівлі школи №10, активно підтримують кілька політичний партій. У тому числі, і міський «Наш край».

Саме з останньою спостерігачі і пов’язують можливе співфінансування партії «Демократичний альянс».

За інформацією соціальних мереж депутат міської ради від «Демальянсу» Ярослав Ковтун працевлаштований у іншого депутата, обраного від партії «Наш край» - Максима Черненка.

Отже, виключення з фракції депутата Кирієнка у розпал конфлікту чиновників міської ради та частиною батьків учнів школи №10, виглядає як виключно політичне – депутата покарали за власну думку та позицію.

Сам Кирієнко уточнив «Назва партії складається із двох понять: «демократія» – свобода думки, висловлювань та вибору, а також «альянс»- це все те, що об’єднує, у тому числі - повагу до позиції та думки кожного. Кожну позицію можу обґрунтувати, можу відповісти за кожне своє рішення. Якщо партія, посилаючись на кодекс етики, якого по факту немає, готова виключити мене зі складу, то тоді нам дійсно варто розійтись».

На знімку зліва направо Сергій Кирієнко та Ярослав Ковтун. Крісло останнього вільне на відео вище.

От тобі й чорна кішка. Принаймні така версія видається найбільші правдоподібною. Якщо, звичайно, уважно спостерігати за голосуваннями депутатів і співставляти їх упродовж тривалого часу.

  • 0
Добавлено: 2-10-2018, 11:24
0
659

Похожие публикации


Наверх