онлайн казино Украины

Атрошенко обурений: не годиться лити лайно туди, де має текти дисцильована вода

Атрошенко обурений: не годиться лити лайно туди, де має текти дисцильована водаПроблема забруднення води від нелегальних врізок у дощовідводну каналізацію для Чернігова серйозніша, аніж здається.

Вражаючими цифрами це проілюстрував директор комунального підприємства «Чернігівводоканал» Сергій Малявко на міській розширеній нараді 9 серпня.

«Абоненти з приватного сектору, яким ми надаємо послугу з водопостачання і у яких немає каналізації, за рік споживають води приблизно 600 тисяч кубів. А вивозиться потім АТП-2528 на зливну станцію всього 50-60 тисяч кубів. Куди дівається решта? Очевидно, що потрапляє у поверхневі води, або у Стрижень. Або ж через незаконні врізки у дощевідводи», – сказав керівник КП.

Про це нам повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради і така думка справедлива, але насамперед для «старорежимних» вигрібних ям, але невряд чи – для сучасних септиків. А ще в приватному секторі, вибачайте, просто ллють воду в землю – поливають!

З нелегальними врізками і скидами стічних вод підприємство бореться спільно з муніципальною вартою та іншими комунальними службами, залучаючи екологів. Втім цей процес непростий, визнають у «Чернігівводоканалі».

До ліквідації цього негативного явища долучилися й мешканці вулиці Декабристів, які під час нещодавніх злив на собі відчули, до чого призводить забитий дощевідвід. Самостійно дослідивши його, вони сфотографували таку врізку, попередньо – каналізаційну.

Чернігівський міський голова доручив негайно вжити заходів щодо порушників. І зазначив, що подібні незаконні врізки робилися давно, а сусіди роками спостерігали за цими процесами і мовчали, вважаючи, що їх особисто це не стосується.

  • 0
Добавлено: 11-08-2018, 09:04
0
650

Похожие публикации


Наверх