онлайн казино Украины

Чернігів і «Золоте руно» американських індіанців

Чернігів і «Золоте руно» американських індіанцівЦя квітка очолила хіт-парад квітів липня у Чернігові. Вона заполонила жовтим теплим кольором, який приховує в собі радість, надію та щастя.

Жовті квіти прикрашають двори будинків на вулицях Бєлова, Пухова, Космонавтів, Доценка. Перегукуються кольорами з новобудовами - багатоповерхівками на вулиці 1 Травня.

Це територія, яку обслуговує комунальне підприємство ЖЕК-10 Чернігівської міської ради.

Ліки і нектар

Ці жовті квіти збирають на пашу джмелів і метеликів. Бо їх приваблює багато нектару, який виходить на поверхню у цих квітах.

У США цю квітку позначають, що вона «для медових бджіл». У штаті Техас її досліджували чи не найбільше у світі. Саме там знають, що індіанці і перші переселенці на заокеанський дикий Захід використовували цей жовтий витвір природи для лікування захворювань шкіри.

Мандрівниця

Всевишній потурбувався про цю квітку і розселив її по всіх усюдах . Крім Північної Америки, де її люблять, поважають і вивчають та описують, вона непогано почувається в Європі, де ми з вами і знаходимося.

Жовта квітка чудово почувається на Кавказі і Африці. Непогано вона прилаштувалася і в Сибіру.

Кілька імен знаної незнайомки

Її звати Вербесіна енцеєвидна (Verbesina encelioides). Правда, в Америці у неї зустрічаються більш образні імена. Наприклад, «Золота коронована борода». Це прямий переклад. Без сумніву таке міг придумати тільки сам Віннету вождь апачів разом з Вірною Рукою другом індіанців

Хоча назву цих квітів можна образно перекласти і по-іншому: замість «Золота борода» - «Золоте руно».

Хоча, якщо врахувати їх жовтий колір, любов метеликів і джмелів, увагу дослідників у штаті Техас , то можна одне сказати: квіти символізують свободу, показують красу природи і дарують нам радість бачити їх. У Чернігові.

  • 0
Добавлено: 30-07-2018, 09:45
0
1 263

Похожие публикации


Наверх