онлайн казино Украины

Аргон з коагуляцією рятують життя

Аргон з коагуляцією рятують життяУ Чернігівському онкодиспансері рятують життя з використанням аргоноплазменної коагуляції.

За своєю суттю аргоноплазменна коагуляція є електрохірургічним, монополярним, безконтактним методом впливу на біологічні тканини високочастотним струмом за допомогою іонізованого і, як наслідок, електропровідного аргону – аргоновой плазми.

Аргонове зварювання використовується для зупинки кровотеч із нирки, печінки, підшлункової залози, легені – паренхіматозних органів.

Нещодавно аргоновий неоплазменний апарат з’явився і в Чернігівському обласному онкологічному диспансері та встиг позитивно себе зарекомендувати під час оперативних втручань. Вартість нової апаратури складає близько 300 тисяч гривень.

За словами завідувача абдомінального відділення з урологічними ліжками, лікаря-онколога Романа Цісельського, за допомогою аргону здійснюється електрокоагуляція всієї поверхні рани, що кровоточить, з утворенням струпа. Раніше, у даному випадку, прошивали б краї резекції, щоби стиснути судини.

Також лікар акцентує увагу на суттєвому скороченні майже вдвоє тривалості оперативного втручання, а отже і подальшого часу перебування пацієнта в реанімації.

За досвідом онкологів, суттєво зменшується крововтрата, відбувається економія шовного матеріалу, хірург працює в «чистому операційному полі».

«Як приклад: нещодавно до онкодиспансеру поступила жінка з кровотечею в черевну порожнину. Кровотеча була з печінки, а причиною став некроз гемангіоми (доброякісна пухлина, за походженням пов'язана з вадами формування судинної системи) печінки. Пухлина була досить великих розмірів, а отже й велика раневокровоточива поверхня, яку коагулювали за допомогою аргонного зварювання», доводить ефективність методики Роман Цісельський.

Фахівці онкодиспансеру, які використовують дану технологію, пройшли стажування і мають відповідні документи. Спочатку набиралися досвіду, звичайно ж, на біоматеріалі.

Як акцентують увагу в Чернігівському обласному онкологічному диспансері, аналогів апарату в області поки ще немає.

  • 0
Добавлено: 29-12-2017, 09:13
0
1 015

Похожие публикации


Наверх