онлайн казино Украины

Суд почав розгляд справи обвалу гуртожитка

Суд почав розгляд справи обвалу гуртожиткаУ Новозаводському суді Чернігова почався розгляд по суті справи про звинувачення колишнього начальника комунального підприємства «Новозаводське».

В’ячеслав Ніколенко керував КП з лютого до грудня 2016-го. Він обвинувачений у службовій недбалості, що призвела до обвалу в грудні будинку на вулиці Попудренка, 16.

Тоді, надвечір 12 грудня, загинула одна людина – молода жінка, травмований школяр і зруйновано кілька квартир.

Кримінальне провадження веде прокуратура області. Представник прокуратури оприлюднив обвинувачення.

На цьому ж засіданні заявлені кілька цивільних позовів. Міська рада в своєму позові просить стягнути з колишнього керівника КП збитки від пошкодження майна більш ніж у 27 мільйонів гривень. Позови подали й декілька з відселених мешканців, вимагаючи компенсації за моральну шкоду та матеріальні збитки (як моральне відшкодування називають суми в 100-150 тисяч гривень).

В’ячеслав Ніколенко не визнає своєї провини.

Про це розповідає в сюжеті телебачення "Сівер-центр":



На сам будинок накладений арешт як на речовий доказ у кримінальному провадженні. Міська рада на цьому засіданні подала клопотання про зняття арешту, для того щоб почати ремонт будівлі. Але інші сторони – прокурор і захисник обвинуваченого – просили не знімати арешту з будинку, щоб продовжити розслідування про причини аварії. Суд вирішив відхилити клопотання міськради, тож будинок залишається під арештом.

Щодо цього в залі засідань у перервах точилася суперечка між сторонами процесу й самими мешканцями: кілька з них були за зняття арешту. Але більшість присутніх на засіданні відселених мешканців не бажають повертатися до будинку, а відповідно й виступають за продовження розслідування.

На суд прийшли близько сорока колишніх мешканців. Взагалі ж заявлені як учасники процесу майже 200 потерпілих і кілька десятків свідків.

  • 0
Добавлено: 17-11-2017, 08:49
0
833

Похожие публикации


Наверх