онлайн казино Украины

Уряд виділить мільярд фермерам

Уряд виділить мільярд фермерамУчора, 13 вересня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про схвалення Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки».

Кабмін запропонує Верховній Раді передбачити в держбюджеті на 2018 рік мільярд гривень на підтримку фермерів.

Втім, як сумніваються скептики й подейкують злі язики, таку підтримку можуть отримати насамперед крупні господарства. А, можливо, й не без певного зиску длятих, хто розподіляє.

Уряд запевняє, що за три роки кількість робочих місць, створених фермерами, має зрости в 5 разів – зі 100 тисяч до півмільйона.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Розвинуте фермерство, окрім створення нових робочих місць, сприятиме вирішенню проблеми із безробіттям в сільській місцевості, а також забезпечить розвиток сільських територій.

Крім того, метою Уряду є підтримка переробки сировини всередині країни. Оскільки це дозволить збільшити валютну виручку від аграрного експорту та підвищити прибутковість виробників сільгосппродукції.

Як програма допоможе фермерам

Програма включає в себе фінансові інструменти підтримки виробництва тваринницької продукції, садівництва, виноградарства та переробки сільськогосподарської продукції.

Будуть здешевлені агрокредити й агрострахування, надана підтримка фермерам-початківцям.

Для розвитку садівництва виноградарства, хмелярства та вирощування органічної продукції планується проведення спеціальних земельних аукціонів на право оренди земель.

Будуть створені стимули для технічного переозброєння фермерів, збільшення площ під органічними культурами (прогноз приросту – 10%), а також відновлення галузей тваринництва.

Як Програма вплине на економіку країни

У результаті очікується збільшення частки фермерських господарств у виробництві продукції сільського господарства до 12 %. Передбачається орієнтація на переробку продукції в середині країни замість сировинної моделі сільського господарства, а також зростання кількості створених фермерами робочих місць.

Довідка

На початок року на Чернігівщині діяли 598 фермерських господарств. У 2016 році ними оброблено понад 115 тисяч гектарів сільгоспугідь. Крім того, в господарствах вказаної категорії налічувалось більше 14 тисяч голів великої рогатої худоби, 12 тисяч свиней. Минулоріч фермери області зібрали понад 267 тисяч тонн зерна, майже 65 тисяч тонн цукрового буряку, біля 51 тисячі тонн соняшнику, близько 2 тисяч тонн льону, більше 29 тисяч тонн картоплі, 300 тонн овочів, 400 тонн плодово-ягідної продукції. Також ними вироблено понад 3 тисячі тонн м’яса худоби і птиці та більше 20 тисяч тонн молока.

  • 0
Добавлено: 15-09-2017, 10:01
0
853

Похожие публикации


Наверх