онлайн казино Украины

Здирництво, або як виконує водоканал команду «фас»

Здирництво, або як виконує водоканал команду «фас»На одній з весняних сесій 2017 року Чернігівської міської ради «злий і сірий» депутат (колишній юрист міськради) публічно пригрозив одному з підприємств величезними штрафами.

Тоді ніхто не зрозумів: чому, за що, яким чином – коли немає боргів. Та невдовзі суть погрози прояснилася…

Про те, що комунальні підприємства Чернігова здебільшого працюють цікаво – напевно, знають усі дорослі мешканці міста. Воно і зрозуміло: давні традиції плюс «ноу-хау» – і приховати цікавинки неможливо.

«Пальму першості» у комунальній сфері, схоже, утримує КП «Чернігівводоканал». Великої «слави» підприємство зажило за часів попереднього керівництва. Однак виглядає на те, що і при нинішньому не пасе задніх.

Живе і працює у нашому місті підприємство не комунальної форми власності, користується послугами «Чернігівводоканалу» і справно платить.
Порядок узяття на повірку лічильника води підприємство намагалося зробити відповідно до здорового глузду. Як завжди, керівництво цього підприємства заявкою по телефону запросило фахівця «Чернігівводоканалу» для зняття, повірки та опломбування лічильника. Той прийшов, зробив усе належне і видав акт про виконання замовлення – нічого особливого. Але «сюрприз» усе-таки підкрався.

На четвертий день після опломбування лічильника на території підприємства з’являються… восьмеро (!) представників водоканалу і складають новий акт – про відсутність у них документів про державну повірку лічильника. Як писав класик – німа сцена. Зі ступору вивела відповідь на запитання: «Куди ж подівся документ, підписаний вашим спеціалістом чотири дні тому?».

А виявилося таке: слюсар КП «Чернігівводоканал» (дослівно з письмової відповіді водоканалу) «…самовільно, без відповідного наряду, не перевірив документи про державну повірку і наклав пломбу на з’єднання водо лічильника до трубопроводу вводу, вчинивши цим службове порушення».

Оце поворот справи! Хіба не інтрига? Та майже готовий водоканальний детектив. До речі, подібного жанру літератури у світі немає, тож Чернігову цілком до снаги стати його засновником. О! Як це привабить іноземних туристів!

У результаті таких «професійних» дій водоканальників підприємство-споживач отримало припис – заплатити за місяць… понад 45 тисяч гривень замість семи тисяч із копійками, як сплачувало завжди. А на додачу – погрозу про відключення водопостачання у разі, якщо кошти не надійдуть за 3 дні! Такий собі водоканальний рекет…

Ото сервіс! Чи то бізнес? Замість вибачення отримати у шість разів завищений рахунок із погрозою інакше ніж «ноу-хау» і не назвеш! А що ж тут такого? Адже подібні «фахівці зі службових порушень» можуть відвідувати по кілька об’єктів щомісяця, і в касу може надходити по кілька сотень тисяч штрафних коштів. А чим же їм, бідакам, покривати витрати від старої дірявої мережі? Хіба не варіант? Тим більше, все просто: понад місяць морочити споживачеві голову «слюсарем-порушником», перевірками і листуванням, а тоді «врубати» оплату за пропускною спроможністю водопроводу вводу.

Проте в цій кримінально-комунальній історії, крім грошового, є і людський аспект: відключення водопостачання на об’єктах житлового, медичного, торговельного, виробничого, соціального призначення (через мережі підприємства постачається вода у всі ці структури) призведе до порушення санітарно-екологічного режиму, що загрожує життю і здоров’ю мешканців, працівників, клієнтів. Але чи кого це хвилює?

А таки хвилює. Щоб упередити протиправні дії водоканалу, замість злощасного (нібито не повіреного лічильника) підприємством-споживачем послуг встановлено новий лічильник, здійснено всі поточні оплати, написано стос листів, пояснень і запитів. Безрезультатно. Ніяких не те що вибачень, а навіть відповідей чи пояснень. Тільки щоденні візити машини водоканалу та погрозливі запитання від власників помаранчевого спецодягу: «У вас ще є в-о-д-а…?!?».

P.S. В експертних колах подейкують, що міський голова дав команду «фас» – з усіх боків тиснути на дане підприємство. Першими « у бій» пішли найбільш улесливі структури: Управління земельних ресурсів міськради, архітектура, санстанція, муніципальна поліція… Невдовзі і водоканал долучився. Водоканальний детектив пишеться й досі. А сотні споживачів несуть матеріальні та моральні збитки.
І хто ж наступний для зведення рахунків? Час покаже . А для розвитку Чернігівського детективу, нажаль, є всі шанси.

  • 0
Добавлено: 31-05-2017, 09:56
0
1 128

Похожие публикации


Наверх