онлайн казино Украины

Концерт старовинної музики просто неба відбудеться 7-го травня

Концерт старовинної музики просто неба відбудеться 7-го травняЗ-поміж основних культурних тенденцій останніх років в Чернігові є широка популяризація та підтвердження статусу «стародавнього».

Свідченням цього є не лише багатовікова історія Чернігівщини, але й унікальні пам’ятки архітектури та мистецтва, що збереглися до наших днів.

Той факт, що Чернігів спочатку був столицею найбільшого князівства на Київській Русі, а пізніше полковим центром Гетьманщини, дає вагоме припущення про те, що наше місто було тісно пов'язане з країнами Західної Європи.

В свою чергу, храми Чернігівщини, які зберегли європейський вплив у своїй архітектурі, дають нам підстави вважати, що тенденції мистецтва Європи також мали свою роль і в музиці, яка звучала на нашій території. Враховуючи це, проведення у місті такої непересічної події як мистецький проект, що знайомить зі старовинною музикою, найбільш вдало підкреслює історичний та культурний статус міста.
Саме тому 7 травня в рамках Фестивалю класичної музики під відкритим небом в м. Чернігові відбудеться мистецький проект «Старовинна музика в стародавньому місті». Вперше даний проект був представлений у вересні минулого року та став однією з окрас заходів, присвячених Дню міста. В цьому році чернігівський слухач буде мати згоду в черговий раз познайомитися з найкращими зразками європейської старовинної музики епох Бароко та Ренесансу, які будуть представлені виконавцями із двох міст – Чернігова та Львова.

До участі в проекті залучені як вже знайомі колективи та виконавці, що брали участь в концертах першого проекту, так і нові гості. Серед них Львівський музичний цех «Gardarica», завдяки якому ми зможемо не лише почути маловідомі твори XIV ст., але й познайомитися з середньовічним інструментарієм, серед яких старовинний смичковий інструмент фідель та органетто, чи портативний орган, що будуть вперше представлені в Чернігові. Ще одним гостем із м. Львова стане дует у складі Божени Корчинської, з якою чернігівці вже мали змогу познайомитися на минулому проекті, та Наталії Павлів. Вони представлять рідко виконувану музику на унікальних українських інструментах – хроматичних сопілках. Також незмінними учасниками концерту стануть чернігівські музиканти KlarnetKvartet «Bagatelle» та лютнист Іван Євтушенко.

Варто зауважити, що мистецький проект«Старовинна музика в стародавньому місті» це неординарний захід, який якнайкраще зможе вдихнути «живу» атмосферу у відомий історичний архітектурний фасад Чернігова та в черговий раз нагадати та підкреслити те, що наше місто було і залишається частиною Європи та європейської культури.

У програмі беруть участь: Ансамбль середньовічної музики “Gardarica” (Львівський музичний цех) (м. Львів) Божена Корчинська та Наталія Павлів (м. Львів) KlarnetKvartet “Bagatelle” та Іван Євтушенко (м. Чернігів) Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського (м. Чернігів) Вперше в Чернігові у Борисоглібському соборі звучатиме старовинний орган Інші учасники фестивалю: Чернігівська музична школа № 1 імені С. В. Вільконського, Чернігівська музична школа № 2 ім. Є. В. Богословського, Чернігівська міська школа мистецтв, Чернігівська дитяча художня школа, а також Чернігівське музичне училище ім. Л. М. Ревуцького

  • 0
Добавлено: 3-05-2017, 09:49
0
1 501

Похожие публикации


Наверх