онлайн казино Украины

Слідкувати за чернігівцями повісять ще 110 камер. Але «кіна не буде»

Слідкувати за чернігівцями повісять ще 110 камер. Але «кіна не буде»2017 року на території Чернігова за міською програмою «Безпечне місто 2016-2017 роки» буде встановлено 110 камер відеоспостереження замість 75, які планувалися.

Відповідні зміни до програми прийняті міськими депутатами на 16 сесії VII скликання. Фінансування програми в 2017 році теж збільшено.
По це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Втім, як повідомляло видання Svoboda.FM, чернігівцям не бачити «картинки» з цих камер.
Всупереч бажанню громадян, оформленому відповідними петиціями, поліція, найнята на гроші громадян, постала горою за власну монополію на нагляд за громадянами через камери і систему, придбані коштом громадян.

Довідка

Програма «Безпечне місто» прийнята і почала виконуватися минулого року. Як і було нею передбачено, в першу чергу придбане спеціальне програмне забезпечення для розпізнавання та обробки отриманих зображень, а також обладнання серверної і моніторинговий центр.
У 2016 році в місті було встановлено 30 відеокамер. Позаяк витрати на програмне забезпечення, серверну і моніторинговий центр – те, що вимагало найбільших коштів, - вже зроблені в 2016 році, то всі фінансові ресурси в рамках цієї програми у 2017-му йтимуть саме на камери та їх встановлення.

За своїми технічними характеристиками кожна з них дозволяє чітко розрізняти обличчя та автомобільні номери.
Всі відеопотоки з цих камер в режимі online транслюються в ГУНП Чернігівської області для швидкого реагування та прискорення розкриття злочинів.

За рекомендаціями Головного управління Національної поліції в області, вільного публічного доступу до перегляду онлайн відеотрансляції з них та архівних даних немає. Якщо вірити цьому органу, така умова необхідна для ефективності роботи комплексу «Безпечне місто» та унеможливлення використання системи зловмисникам в особистих цілях для скоєння злочинів.

  • 0
Добавлено: 3-03-2017, 09:00
0
717

Похожие публикации


Наверх