онлайн казино Украины

Який бюджет очікує Чернігів – розвитку чи виживання?

Який бюджет очікує Чернігів – розвитку чи виживання?Бюджет розвитку може перетворитися на бюджет виживання: такі думки щодо кошторису Чернігова на наступний рік лунали на сьогоднішньому засіданні виконкому міськради.
Це прямо залежить від розміру мінімальної зарплатні, суттєве підвищення якої запланував Кабмін. Якщо з 1 січня мінімалка стане 3200 гривень, Чернігову доведеться суттєво скорочувати програми розвитку міської інфраструктури.
Зрештою, проект бюджету та програму соціально-економічного розвитку на 2017 рік, на якій ми зупинялися окремо, ухвалили. Утім, проект через ймовірне збільшення «мінімалки», може зазнати суттєвих змін.
Щоб не переобтяжувати цифрами, скажемо лише, що на наступний рік очікується збільшення як доходів так і видатків міського бюджету майже на 9%. Загалом очікується понад 2,1 мільярда доходів, з них понад мільярд – субвенції, субсидії та дотації із держбюджету(на зарплату медикам, освітянам).
Владислав Атрошенко заявив: міська влада готує проект бюджету, враховуючи нинішні економічні показники, аби в разі суттєвого підвищення мінімалки, мати конкретні розрахунки того, наскільки обтяжить міський бюджет її збільшення.
«Ми рахували, що у разі збільшення мінімалки до 3200, у нас буде додатково понад 300 мільйонів з ПДФО і єдиного податку. Але видатки при цьому виростуть до 600 мільйонів на забезпечення зарплат бюджетникам», – сказав Атрошенко.
Він також заявив, що у разі підвищення мінімалки проситиме уряд компенсувати озвучену вище різницю за рахунок дотацій.
Також під час обговорення бюджету анонсувалися скорочення працівників у бюджетній сфері та введення електронного документообігу.
Також передбачається суттєво звузити коло спортивних організацій, які отримуватимуть кошти з міської скарбниці, про що можна детально ознайомитися за цим посиланням.
Проект бюджету до його затвердження на бюджетній сесії 30 листопада, найімовірніше, зазнає істотних змін після доопрацювання у депутатських комісіях. Очевидно також, що не на все заплановане стане коштів у міському бюджеті.

Добавлено: 16-11-2016, 10:47
0
0

Похожие публикации


Наверх