онлайн казино Украины

Вони поважають «кеш»: що задекларували чернігівські політики і чиновники

Вони поважають «кеш»: що задекларували чернігівські політики і чиновникиСвяті мощі, православні храми, коштовні годинники, хутро і мільйони $ готівкою: цей тиждень українці активно обговорюють е-декларації наших топ-чиновників.
І якщо елітними авто наш люд вже не здивуєш, то справжній шок викликали предмети розкоші й просто захмарна кількість готівки. Дехто навіть жартує: українські високопосадовці тримають під матрацами стільки, що можуть самі кредитувати Міжнародний валютний фонд.
Ми дослідили задеклароване чернігівськими можновладцями і маємо свій символічний рейтинг сіверських багатіїв-чиновників, за кількістю нажитого «кешу», коштів на банківських рахунках й предметів розкоші.
Валерій Давиденко
ДавиденкоПонад 4 мільйони гривень і майже 2 мільйони доларів готівкою і декілька коштовних годинників – перше місце у рейтингу впевнено посідає народний депутат від 208 округу Валерій Давиденко. У політику він прийшов з аграрного бізнесу, завбачливо переписавши його на матір. Валентина Миколаївна, якщо вірити декларації – теж не бідна людина: на неї записані три елітні автівки сина під матрацом зберігає понад півмільйона доларів, що, втім, не завадило їй торік отримати 640 гривень соціальної допомоги від держави.
Родина Давиденка також володіє численною нерухомістю у Бахмачі та Києві і трьома елітними автівками.
Анатолій Євлахов
Другий у рейтингу – нардеп від 207 округу Анатолій Євлахов. Він разом із дружиною володіє квартирою в Алушті, що в окупованому Криму та нерухомістю у Києві.
Готівкою подружжя зберігає майже мільйон доларів та півмільйона євро.
Олег Ляшко
«Хлопець з села», керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко задекларував 740 тисяч доларів, 90 тисяч євро та 890 тисяч гривень готівки.
Крім того, за даними електронної декларації, на рахунках у банках Ляшко має понад 2 мільйон гривень.
Співмешканка Ляшка Росіта Сайранен має 200 тисяч доларів, 40 тисяч євро та 760 тисяч гривень готівки.
В Києві Ляшко володіє квартирами площею 367 та 95 «квадратів».

Також у власності нардепа 6 земельних ділянок в селі Княжичі Броварського району Київської області площею 210 кв.м.
Крім того, Ляшко в Козині, що на Київщині орендує будинок площею 215квадратних метрів та 2 земельні ділянки, площею трохи більше 6 «соток».
Ляшко задекларував колекцію монет, випущених Нацбанком України, колекцію срібних та золотих монет іноземного походження в кількості 5-ти штук, селянські вила та 4 годинники Vacheron Constantin, Ulysse Nardin, Breguet та Audemars Piguet.
Валерій Куліч
Третє місце впевнено посідає голова облдержадміністрації та бізнес-партнер Владислава Атрошенка - Валерій Куліч.
Він серед іншого задекларував 800 тисяч доларів готівки та 5 мільйонів гривень і не має заощаджень в банку.
Сергій Сергієнко
СергієнкоПозмагатися з Кулічем може його заступник Сергій Сергієнко. Він є кінцевим бенефіціаром 8 компаній і на відміну від свого начальника зберігає гроші у банку (до рейтингу його включили з огляду на значну кількість заощаджень).
Мова про близько 500 тисяч доларів та 500 тисяч євро як готівкою так і на рахунках. Що примітно, житло родина Сергієнка має лише у Новгороді-Сіверському.
Валерій Дубіль
Родина нардепа Валерія Дубіля має чимало нерухомості під Прилуками, у Чернігові та на Київщині. Зокрема, він у 2007 році за більш ніж мільйон доларів(за тодішнім курсом) придбав садовий будинок під Києвом.
В готівці його дружина майже 300 тисяч доларів і 200 тисяч євро. Сам Дубіль, якщо вірити декларації, готівки не має і навіть бере кредити під гарантії своє другої половинки.
Владислав Атрошенко
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко – не перший у рейтингу зберігачів готівки і, певно, перший, за вказаними у декларації предметами розкоші.
Під матрацом він зберігає не так багато: лише чверть мільйона доларів, втім має чимало землі й нерухомості, в тому числі й квартиру у Києві, придбану свого часу за понад 1,2 мільйона «зелених» (за тодішнім курсом). Є в нього і кілька боржників, яким він позичив понад 800 тисяч доларів і 20 мільйонів гривень.
Колекція годинників Атрошенка, серед яких є хронометри з білого та рожевого золота, а також платини, затягне на понад 460 тисяч доларів(за курсом 2009-12 рр.).
P.S.
Поза імпровізованим рейтингом розташувався голова обласної ради Ігор Вдовенко. Заощаджень родини педагогів(він та його дружина все життя пропрацювали в освіті) вистачило, аби в 2012 році придбати будинок у Чернігові за понад мільйон гривень, а двома роками пізніше – і квартиру в обласному центрі за 300 тисяч гривень. Також подружжя володіє автівкою Хюндай (розбитою у резонансній ДТП) за ті самі 300 тисяч гривень.
Серед суддів хочеться згадати голову Апеляційного суду області Садіга Тагієва, який задекларував 871 тисячу доларів 317 тисяч гривень та 117 тисяч євро. Всі заощадження він зберігає у банку(після випадку із суддею Чаусом, уточнюємо: банківській установі). Ще понад 2,7 мільйонів гривень він отримав як проценти. Сам він володіє половиною квартири у Луганську, його дружина має ще дві квартири у Луганську, площею 58 і 65 квадратних метрів, придбані у 2005 році.
Також вони мають дачу в 36 «квадратів» у Макаровому Луганської області та 35 соток землі на Луганщині, по гектару в Іванівці та Новоселівці і три ділянки площею майже 10 соток у самому Чернігові. В обласному центрі подружжя Тагієвих будує будинок площею понад 100 квадратних метрів.
Тагієв пересувається на Лексусі GX470 2007 року випуску, його дружина – на Тойоті Камрі 2012 року.
Також поза рейтингом хочеться згадати і про головного податківця України Романа Насірова, який є випускником Чернігівського інституту економіки та управління.
Окрім майже 2 мільйонів доларів готівки в нього та його дружини, голова Державної фіскальної служби має понад 28 гектарів землі у Количівці Чернігівського району. На секундочку – у його власності 1/6 частина села.
Добре, хоч без кріпаків.

Добавлено: 4-11-2016, 08:57
0
0

Похожие публикации


Наверх