онлайн казино Украины

Операція «оптимізація»: 4-ту чернігівську лікарню ліквідують і скоротять близько 60 працівників

Операція «оптимізація»: 4-ту чернігівську лікарню ліквідують і скоротять близько 60 працівників58 медиків планують скоротити у рамках «оптимізації» Чернігівської міської лікарні №4.
Її, згідно з проектом рішення, винесеного на 10 сесію міськради, планують об’єднати із 1 міською лікарнею.
4 лікарню називають малопродуктивним закладом і за рахунок «оптимізації» хочуть скоротити 35 надлишкових ліжок, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів України від 25.11.2015 №1024 «Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення».
Як йдеться у пояснювальній записці до документа, це дозволить зекономити міському бюджету понад 2,3 мільйона гривень.
1,9 мільйона з цих коштів – зарплата працівникам, яких збираються звільнити. Як повідомляв прес-службі міськради начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар, на роботу до 1 лікарні перейдуть лише лікарі із неврологічного і ревматологічного відділення.
Звільнених працівників у майбутньому збираються їх працевлаштувати. Утім, як стверджують працівники лікарні, дати роботу їм ніхто не обіцяв, а от заяви написати вже попросили.
Як збираються зекономити решту коштів – близько 400 тисяч гривень – незрозуміло. Наприклад, 200 тисяч гривень на вартості комунальних послуг заощадити навряд чи вдасться, адже до 1 лікарні переїдуть лише 2 відділення. В приміщенні 4 лікарні продовжить функціонувати поліклініка, до нього планують переселити і хоспіс, тобто, кошти на опалення все одно виділятимуться.
Працівники 4 лікарні, які звернулися до svoboda.fm, бачать у таких планах міської влади бажання повністю ліквідувати заклад на Шерстянці. За їх словами, «об’єднання» із 1 лікарнею – лише перший крок до цього. У подальшому, вже з наступного року, можуть ліквідувати і поліклініку.
Медики готові відстоювати свої права і збираються пікетувати 10 сесію міськради 11 серпня.
Зазначимо, 4 міську лікарню вже не вперше збираються «оптимізувати». 2009 року це збирався зробити попередник Атрошенка Олександр Соколов. У березні 2016 року у Чернігові із робочим візитом побував заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський, який вимагав скоротити кількість ліжко-місць.

Добавлено: 8-08-2016, 10:27
0
0

Похожие публикации


Наверх