онлайн казино Украины

«Шалені» платіжки за газ: чи варто платити?

«Шалені» платіжки за газ: чи варто платити?Платити чи не платити чернігівцям «різницю норм споживання» за газ – обговорювали це питання сьогодні, 24 березня, у Чернігівській міській раді.
Як відомо, за лютий місяць чернігівцям прийшли платіжки за газ із великою сумою додаткових нарахувань у графі «Погашення різниці норм споживання». Ці нарахування наразі не субсидуються.
За словами директора «Чернігівгаз Збуту» Івана Лусти, юридично газопостачальники мають право на перерахування і дійшли згоди, що суму перерахунку розіб’ють на 9 місяців, однак і ця сума виявилася «не підйомною» для багатьох жителів Чернігова.
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко був незадоволений тим, що представники «Чернігівгаз Збуту» не звернулися до нього і не попередили чернігівців заздалегідь про такі нововведення.
«Вам байдуже до людей і наслідків. По-людськи прошу більше так не робити», – заявив Атрошенко.
Отже, на сьогоднішньому засіданні, міський голова Владислав Атрошенкота Іван Луста дійшли згоди, що в разі неспроможності чернігівців заплатити це перерахування, жодних санкцій з боку «Чернігівгаз Збуту» не буде, а саме позовів до суду, відключень, або пені за несплату.
Однак, така домовленість діятиме лише поки Міністерство соціальної політики публічно не надасть роз’яснень щодо нарахування субсидій по цим перерахування.
Також Владислав Атрошенко доручив профільному заступнику Олександру Кириченку підготувати проект листа від імені міського голови до Кабінету Міністрів з необхідністю термінового врегулювання даного питання.
В свою чергу, начальнику департаменту соціальних питань Чернігівської ОДА Олегу Русіну Атрошенко доручив звернутися письмово до міністра соцполітики щодо даної ситуації, аби той надав публічно терміни, коли чернігівцям почнеться виплата субсидій за перерахунок по газу.
* * *
Нагадаємо, що норми споживання природного газу, які були зменшені відповідно до постанови уряду №237 від 6 травня 2015 року (до 3 куб. м, 4,5 куб. м і 9 куб. м для різних категорій споживачів) судом були визнані недійсними.
Крапку в розглядах з приводу законності дії Постанови №237 Кабінету Міністрів України поставив Вищий адміністративний суд України, яким було винесено рішення: під час прийняття постанови допущені порушення, які в сукупності є достатнім приводом для визнання постанови незаконною і не є чинною з моменту прийняття.
Раз постанова виявилася недійсною, газівники зобов'язані виставити людям рахунок за неоплачений газ. Чернігівським газопостачальником було вирішено реструктуризувати борг на 9 місяців. Тобто споживачеві доведеться оплачувати 1/9 всієї суми «недоплати» щомісяця.

Добавлено: 25-03-2016, 09:14
0
0

Похожие публикации


Наверх