онлайн казино Украины

«Козу водитимуть усі». Два дні, на Красній площі Чернігова

«Козу водитимуть усі». Два дні, на Красній площі Чернігова8 та 9 січня з 13 до 18 години на Чернігів чекає неймовірне різдвяне дійство. На Красній площі вперше вируватиме зимовий фольклорний фестиваль «Коза».
Під час прес-конференції у дискусійному клубі «Експертна думка» про це повідомили його організатор Олександра Федоренко та представник ГО «ЧеСтудія» Дмитро Янчук.

За їхніми словами, дійство проводитимуть втретє. «Цього року «Коза» із зимового фольклорного свята (такої собі зимової «Зеленої сцени») перетворилася на фестиваль, - заявила О. Федоренко. – Позавчора стало відомо, що у партнерстві з Європейським університетом ми отримали міні-грант, фінансову підтримку від Британської ради».

З традиційного майданчика на алеї Героїв «Коза» перебереться у саме серце Чернігова, де нині панує передріздвяна атмосфера, височіє новорічна ялинка, є місце для розваг і вуличної їжі. За ініціативою команди «Зеленої сцени» та творчої групи «Культпросвіт», на Красній площі з`явилися різдвяні вертеп та 2 дідуха.

До фестивалю буде споруджено дитячий майданчик. Це така собі сцена для малечі, де для неї проводитимуть конкурси колядок, майстер-класи з творення різдвяної зірки. «Там чернігівські колективи зможуть показати свої вертепи, - зазначив Д. Янчук. – Також обладнаємо ярмарок для народних майстрів».
Аби чернігівцям було що послухати, організатори запросили фольклорні колективи з 4 областей України. Першого дня на сцену фестивалю піднімуться київський DJ Boochyaman, чернігівське фольк-тріо «Калита», аутентичний ансамбль «Горлиця» з Шестовиці (Чернігівський район), а також хедлайнер – легендарний ансамбль аутентичного співу «Древо» з Крячківки (Полтавська область).
Останній відомий своїм блискучим виконанням пісні «Ой там, на горі» у радянському мультфільмі «Жив-був пес». «Ансамблю «Древо» - 55 років і в його нинішньому, третьому, складі є двоє учасників з першого. Майстри співу готують спеціальну програму, де має бути номер з бандурою», - пообіцяла О. Федоренко.

Другого дня гостей фестивалю знову почне дивувати етно-сетом DJ Boochyaman. Справжній сюрприз для організаторів та відвідувачів дійства зробить родинний українсько-канадський колектив «Кутя-Бенд» з Києва, який прибуде «великим складом, з інструментами», аби заспівати колядки румунською, болгарською, українською та іншими мовами.
Очікують також на приїзд ще одного легендарного гурту «Муравський шлях». Гості з Харкова вже багато років репрезентують народну культуру Слобожанщини та Полтавщини.

Закриватиме фестиваль столичний колектив Хорея Козацька», що відтворює музику середньовіччя, ренесансу, бароко, класицизму, романтизму.
Свою конкурсно-розважальну програму готує харизматична ведуча «Кози» Юля Богуславка. «Козу водитимуть усі, кіз буде багато», - обіцяють організатори. Тих, кого не зігріють різдвяні співи й танці, втішатимуть смаколиками просто з вогню місцеві ресторатори.
Детальніше про прес-конференцію організаторів фестивалю – на відео Олега Головатенка.

Добавлено: 6-01-2016, 10:51
0
0

Похожие публикации


Наверх