онлайн казино Украины

Під адміністрацією лунало “Ганьба Кулічу!”

Під адміністрацією лунало “Ганьба Кулічу!”Мітинг-пікет протесту проти свавілля чиновників провели під будівлею облдержадміністрації члени обласного осередку Антифашистського комітету України.
До неї долучилися представники громадської організації “Народний контроль”, юридичної клініки “Бонаменте”, колишні активісти лівих партій.
Приводом стало відзначення сьогодні Дня прав людини.
Відчувалося, що організатори підготувалися до акції ґрунтовно і заздалегідь: лише одних плакатів та транспарантів принесли понад десяток. Гасла, написані на них, говорили самі за себе: “Керівництво Чернігівської ОДА – у відставку!”, “Дістало свавілля чиновників”, “Права людини – понад усе”, “Вимагаємо виконання рішень суду”, “Євротарифи є! Де європенсії?”, “Суд – на службу закону, а не продажної олігархії”, “Мінімальна зарплата: з Європи – в Африку” тощо.

Як розповів представник клініки “Бонаменте” Ігор Ушкевич, мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми захисту прав людини, свавілля чиновників, працівників суду, прокуратури, поліції. “Хочемо нагадати їм, що права людини вважаються найвищою цінністю у світі”, - пояснив він.
Найбільше критики лунало на адресу голови облдержадміністрації. Його звинувачували у невиконанні судових рішень та відмові повернути громадянам “незаконно вилучені посвідчення “чорнобильців”. Учасники акції голосно скандували: “Ганьба Кулічу”. А відомий своєю опозиційністю Іван Донець зазначив, що для таких, як нинішній очільник області, Тарас Шевченко написав слова одного з своїх віршів і зацитував прямо з плакату рядки “Кругом паскуда”! Чого ж його так не зовуть? …”.

Промовці наголосили: ігнорування прав “чорнобильців” призвело до того, що проти В. Куліча свого часу було відкрито кримінальне провадження, але правоохоронці “під тиском влади будь-що намагаються не притягувати його до відповідальності”.Відтак, аби висловити свій протест проти цього, частина мітингувальників, на чолі з І. Донцем та І. Ушкевичем, рушила до міської, а потім і обласної прокуратур.
Там вони нагадали “слугам Закону” і про невиконання ще декількох рішень судів. Зокрема стосовно відімкнення від енергопостачання (нібито, за борги) будинку по вулиці Пухова, 114-а у Чернігові, де, крім І. Донця, ще мешкають 3 родини з 4 малолітніми дітьми. Рішення Деснянського суду, винесене на користь мешканців, енергетики “ігнорують”, через що люди 4,5 місяця сидять без світла, повідомили протестувальники.

Захисник І. Донця Олександр Силенок не добирав слів: “Прокуратура і міліція сплять за гроші, за які їх купили наші вороги-олігархи. Через це рішення судів не виконуються”. Прокурор міста, до якого вдалося потрапити мітингувальникам, пообіцяв “розібратися”. Подібні акції активісти провели сьогодні також під будівлями обласного апеляційного та Деснянського судів і Головного управління Національної поліції в області.

Добавлено: 11-12-2015, 10:13
0
0

Похожие публикации


Наверх