онлайн казино Украины

Європейський банк підтвердив високі рейтинги Чернігова, - мер Олександр Соколов

Європейський банк підтвердив високі рейтинги Чернігова, - мер Олександр СоколовПредставники Європейського банку реконструкції та розвитку підтвердили високі рейтинги Чернігова. Про це повідомив міський голова Чернігова Олександр Соколов.
Це дає гарантії, що всі окреслені плани та програми соціально-економічного розвитку Чернігова будуть успішно реалізовані. «Ми реалізуємо 37 програм, зокрема ініціативи з системної соціальної допомоги та підтримки чернігівців», - заявив мер.
За інформацією Олександра Соколова, минулого тижня з представниками українського офісу ЄБРР обговорювалася можливість одержання пільгового кредиту в розмірі 8 млн євро на оновлення тролейбусного парку міста. Йдеться про закупівлю нових тролейбусів, ремонт контактної мережі, реконструкцію тягових підстанцій. Серед планів - придбати 41 новий тролейбус. «Це забезпечить нову якість транспортних послуг для жителів Чернігова. Ми робимо ставку на розвиток цього екологічного виду транспорту. Безумовно, тролейбусне управління залишиться в комунальній власності міста».
Також, як повідомив міський голова, є домовленість на принципах спільного фінансування прокласти тролейбусну лінію по вул.50 років ВЛКСМ: «Роботи вже почалися за кошти місцевого та державного бюджетів. Плануємо вже до кінця цього року з'єднати мікрорайон Масани та вул. Рокоссовського».
Крім того, проведено енергоаудит системи теплозабезпечення міста, реалізовано пілотний проект із реновації дитсадка № 71. Впровадження енергоефективних технологій дало можливість місту відчутно скоротити споживання енергоносіїв. Використання холодної води зменшилось на 24 %, тепла - на 18 %, газу - на 26 %, електроенергії - на 4 %. Ця корисна для нашої громади співпраця триватиме й надалі, наголосив Олександр Соколов.
Міський голова також повідомив, що децентралізація дасть змогу спрямовувати більше коштів на соціально-економічний розвиток міста. «Доволі складно було в січні приймати бюджет бездефіцитним з усіма надбавками, яких держава та депутати Верховної Ради не підтримали, затверджуючи державний бюджет. Примушуючи вчителів працювати виключно на голу ставку, без 20-відсоткових надбавок за вислугу років. Бібліотекарів вони хотіли обділити на 50%. Зовсім не дали коштів на харчування, - зазначив Олександр Соколов. - Ми взяли на себе ці зобов’язання і забезпечили повністю культурну, соціальну сферу відповідними доплатами. Ми єдині в Чернігівській області, хто виконує зокрема й узяті на себе державою зобов`язання».
Олександр Соколов наголосив, що громада Чернігова та його команда мають, чим пишатися. Зокрема, проведено благоустрій центральної частини міста, облаштування тротуарів, реконструкцію скверу імені Попудренка, скверу й території навколо танка.
Крім того, запроваджено цільові міські програми з ремонту покрівель, покращено освітлення, відремонтовано внутрішньодворові проїзди, комп'ютеризовано школи, втілено в життя нову схему прибирання обласного центру, проведено капітальний ремонт автомобільного мосту через Десну в 2004 році, виконано реконструкцію історичних пам'яток – Борисоглібського собору та Катерининської церкви, встановлено нічне освітлення церкви, а згодом і дзвіниці.
Крім того, розроблено генеральний і стратегічний плани розвитку, побудовано фонтан, проведено тролейбусну лінію на Масани, вдосконалено розв'язку вулиць Седнівська - 1 Травня, встановлено майданчики, відремонтовано дитячі поліклініки та пологовий будинок, споруджено центр "Фрезеніус", облаштовано травмопункт у міській лікарні № 2, побудовано поліклініку на Масанах, забезпечено пільгові перевезення до дачних масивів.
«Вчасний початок опалювальних сезонів, наявність понад 12 років гарячої і холодної води. Будівництво нових котелень: на ЗАЗі, "Сіверянці". Реконструкція котельні на 50 років ВЛКСМ. Отримано кредит Світового банку, замінено насоси.
Ми першими в країні провели від "А" до "Я" реконструкцію нашого "Водоканалу".
Також реконструювали стадіон імені Гагаріна: трибуни, освітлення, спортзал. Добудували концертний зал у музичній школі № 2, відремонтували міський палац культури. Це все зробили ми», - підсумував Соколов.

Добавлено: 14-11-2015, 08:11
0
0

Похожие публикации


Наверх