онлайн казино Украины

Активісти «УКРОПу» вшанували пам’ять воїнів, які визволяли Чернігів

Активісти «УКРОПу» вшанували пам’ять воїнів, які визволяли Чернігів21 вересня з нагоди 72-ої річниці з Дня визволення Чернігова від нацистських загарбників, що одночасно є Днем міста, представники Чернігівської міської та обласної організації «Українське обʼєднання патріотів – «УКРОП»
Покладання квітів відбулося до братської могили у сквері імені Миколи Попудренка, площі Перемоги та Вічного вогню на могилі Невідомого Солдата Меморіалу Слави на Болдиних горах.
− Ми не афішували, що будемо покладати квіти, бо вважаємо, що на таких цінностях не можна аж ніяк спекулювати, — зауважив голова Чернігівської обласної організації партії «УКРОП», голова громадської організації «Молодіжна спілка юристів» Роман СЕМЕШКО.
– Ми прийшли без партійних символів та ознак партійної приналежності. Ми прийшли до могил воїнів, щоб вклонитися їм за мужність, яку вони проявили при визволенні міста від нацистів. Вважаємо, що до цих священних для суспільства місць люди повинні приходити не тільки під час спеціальних заходів, організованих владою, а й в інший час. Молодь, наступні покоління ніколи не повинні забувати тих жахіть, які спричиняє війна. Особливо це актуально сьогодні, коли проливається людська кров на Сході нашої країни.
Саме цього осіннього дня − 21 вересня далекого 1943 року − внаслідок успішного розгортання Чернігівсько-Прип’ятської наступальної операції частин Центрального фронту наші війська звільнили обласний центр від ворога. За два роки окупації Чернігівщини загинуло майже 130 тисяч мирних жителів, понад 40 тисяч вивезено у фашистську неволю.
Чернігів потрапив до числа міст, що найбільше постраждали внаслідок війни. У 1941-1943 рр. тут були знищені десятки неповторних пам’яток історії та архітектури, школи, лікарні та підприємства.
Активістка партії «УКРОП», волонтерка, яка у складі Жіночої сотні «Самооборони Чернігівщини» неодноразово виїжджала на Схід з допомогою нашим бійцям, Оксана РУБАН, віддаючи шану воїнам, зазначила:
− Ця дата є водночас і світлою, і сумною. Світлою, тому що завдяки мужності визволителів чернігівці вільно живуть у рідному місті. Сумною, тому що перемогу над спільним ворогом було здобуто дорогою ціною – втрачено десятки тисяч людських життів. І наша вдячна пам’ять про них непідвладна часові. Як і про тих, хто сьогодні віддає своє життя при захисті нашої рідної Батьківщини.
Роман Семешко під час покладання квітів біля обеліску Невідомому солдату розповів про те, як близько рокутому хтось із негідників викрав солдатську каску біля Вічного вогню. Лідер «УКРОПу» Геннадій Корбан не вагаючись, доклав зусиль, аби на місці зниклої каски з`явилася нова – така ж сама.
«Коли мова йде про найсвятіші цінності, Корбан не розподіляє людей на «чужих» і «своїх», на «білих» і «червоних», а робить потрібну для усіх справу, бо він вважає, що пам`ять про тих, хто захищав рідну землю, повинна передаватися від покоління до покоління», — відзначив Роман Семешко/

Добавлено: 23-09-2015, 08:40
0
0

Похожие публикации


Наверх