онлайн казино Украины

Патріарх Філарет у Чернігові порадив не вклонятися ідолам, владі, грошам і славі

Патріарх Філарет у Чернігові порадив не вклонятися ідолам, владі, грошам і славіСьогодні, у День святої великомучениці Катерини і преподобного Меркурія Бригинського до Чернігова на храмове свято кафедрального собору Київського патріархату завітав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
Традиційно патріарха зустріли дівчата у національних костюмах дорогою з пелюсток троянд, а на вході до храму шанували короваєм і віршами.
Літургію з Патріархом співслужили архієпископи Рівненський і Острозький Іларіон, Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Єпіфаній, Полтавський і Кременчуцький Федір, Чернігівський і Ніжинський Євстратій:



Храм був переповнений вірянами і священиками парафій області.

У своїй проповіді Патріарх Філарет звернувся до життя святих Катерини та Меркурія, показавши на прикладі їхнього життя, як залишатися вірними Христу, а не ідолам і цінностям цього світу:



Ця вірність, на думку Святійшого, досягається дуже просто незалежно від "важких" чи "легких" часів. У будь-які часи людина служить або Христу, або Христу, або ідолам, владі, грошам і земній славі.
На переконання Патріарха, святі є і в наші часи. Тільки ми про них не знаємо, бо вони вислужуються не перед сильними цього світу. Як це робіли свята Катерина відмовою від поклоніння ідолам і святий Меркурій відмовою від служіння злочинному режиму. Тобто святість незалежна від часу і непідвладна йому.
Проповідь патріарха була сильною і лаконічною.
- Світлий день! Престольне свято нашого кафедрального собору в Чернігові. Співслужили Святішому Патріарху... Незвичайно благодатна атмосфера панувала... Сподобив Госпсодь нести в хресній ході образ св. вмц. Катеріни з часткою її мощей. Особливо запам'ятався мудрий погляд Патріарха... Його лаконічно-актуальна проповідь... Для нас, рядових священиків (і для нашої пастви), такі богослужіння та візити є великою втіхою і зміцненням... Тому що відчуваєш себе (особливо у важкі моменти) частиною єдиного організму, частиною Церкви, - пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук ігумен сільських парафій Ніжинського району Єфрем Болховітов.
Патріарх також очолив хресну ходу навколо храму, дав інтерв'ю пресі і телеканалу "Дитинець", благословив козацький куліш, зустрівся з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком.

Добавлено: 10-12-2012, 11:23
0
0

Похожие публикации


Наверх