онлайн казино Украины

Екзотичні курчата у Чернігові

Екзотичні курчата у Чернігові- Ми купили пару павичів два роки тому в Менському зоопарку, - розповідає адміністратор ресторану «Колиба» 28-річна Юлія Левковська. - Але вперше пава знеслася тільки в травні цього року.

Ті яйця зіпсувалися - пава просто на них не сіла (було мало соломи). Ми врахували свої помилки.

І в липні вона знову знесла яйця і стала їх висиджувати, а 12 серпня, через 28 днів, вилупилося троє пташенят. Вони були дуже схожі на курчат, що не дивно, адже павичі відносяться до сімейства курячих і навіть їдять тугіше їжу. А вже через два тижні маленькі павлінчікі почали літати, що дуже здивувало наших «головних птахівників». Зараз пташенята вже великі, павичі і так швидко ростуть, а ми ж їх і домашнім сиром підгодовуємо, і горіхами.

Правда їх стать ми ще не знаємо. До павичів з красивими хвостами хлопчикам ще далеко - по-справжньому красивими вони стануть в три роки, коли у них виросте величезний «дорослий» хвіст. І тоді їм уже не потрібно буде морочитися з танцями або іншими прийомами, щоб звабити самку. Павич просто розпустить хвіст, і пава сама буде бігати навколо нього. А він буде відвертатися від неї, поки зачарована дивним хвостом пава «не падає ницьма» перед своїм обранцем. Тоді він складе свій спокусливий хвіст і кінець свята. Додам, що краса, заради якої тримають цих птахів, це не справжній хвіст павича, а надхвістя. Справжній, як у всіх птахів, невеликий і непоказний.

Але павичі - це не єдині жителі зоокутка в «Колибі», тут є три види фазанів: золотий, королівський і звичайний, ручні голуби, кури різних порід, індо-качки, індики, дві собаки, нутрії і навіть коза Ліза.

Добавлено: 1-10-2012, 12:29
0
0

Похожие публикации


Наверх