онлайн казино Украины

Ігнор «Зеленої сцени». Поети в прольоті?

Ігнор «Зеленої сцени». Поети в прольоті?Перший літературно-музичний фестиваль «Пози поезій» відбудеться 25 серпня о 16.00 за пішохідним мостом. Організатор – Чернігівська літературна студія.

Пропонуємо інтерв’ю з Андрієм Тітком. Він відповідає за творчу частину фестивалю. А поза тим Андрій - молодий поет. Переможець літературного конкурсу у газеті «Слово Чернігівщини». Його поезія - суміш почуттів, чоловічого розуміння жінок та моментів власного життя.

- Чому літературний фестиваль саме зараз та як виникла ідея його проведення?

Після цьогорічного фестивалю «Гоголівка» нам закидали, що Чернігів має багато талановитих молодих поетів і письменників. Але власного літературного фестивалю жодного разу не проводили. Тоді й почали планувати. Ідеї проведення були і раніше, як тільки майже три роки тому ми починали проводити літературні вечори.

- На початку червня на «Зеленій сцені» виступали поети. Чому жоден з представників літстудії не зачитав там власну творчість?

Тоді темою вечора була творчість переможців літературного фестивалю «Молоде вино». На прес-конференції до початку проекту «Зелена сцена» організатор сказала, що вечір чернігівських поетів буде. За місяць «Зелена сцена» закінчиться. А в переліку заходів вечору поезії нема. Ми надсилали пропозиції організаторам. Але відповіді так і не почули.

- То літературний фестиваль – це своєрідна «помста» «Зеленій сцені»?

В жодному разі. Як каже моя подруга Тетяна Скрипкіна: «Нема – зроби». От і вирішили провести літературний фестиваль.

- Що буде на фестивалі окрім поезії?

Передбачено три напрямки програми. Поезія за секціями. Проза. І музика. Ми вільні від форматів і забобонів. Вітаються всі стилі музики. Звісно, важкий рок не пройде, ми не маємо відповідної апаратури. Але акустика точно буде! Сцени теж не буде. Бо виступ передбачає безпосереднє спілкування з глядачами.

- Кого з музикантів ви запросили?

Я не буду розкривати всіх таємниць. Скажу лише, що будуть відомі чернігівські музиканти.

- Ти будеш читати власні вірші на фестивалі?

Так. Зачитаю щось нове. Можливо, щось старе.

- Нове, старе? Як змінилася твоя творчість останнім часом?

Змінююсь я, а з тим і моя поезія. Відтоді як почав працювати на обласному радіо, виваженіше ставлюся до текстів. Професійна звичка. Для тих, хто хоче порівняти «старе» і «нове» з моїх віршів, ВКонтакті є спеціальна сторінка. Легко знайти за ім’ям і прізвищем.

- Останнім часом твої вірші лише україномовні. Чому?

Після прийняття «мультимовного» закону про мови, я можу писати лише українською. Не те, щоб я цілеспрямовано це робив. Просто зараз моя муза повністю україномовна. Цьому сприяє і україномовне оточення: друзі, колеги.

- Чи є у твоїй творчості щось нездійсненне? Принаймні поки що.

У мене все автобіографічне. Моя доля – сюжет моїх віршів. Нема нічого нездійсненного. Зараз працюю над тим, щоб видати власну збірку.

- Побажання від Андрія Тітка тим, хто прийде на літературний фестиваль

Якщо бажає взяти участь, можна зв’язатися зі мною. Мене легко знайти в соцмережах. Або звернутися до Олександра Ясенчука в КМЦ «Інтермеццо» (вулиця Шевченка, 9). Беріть з собою коремати, щоб було на чому сидіти. Фестиваль з ночівлею на природі. Бажаєте провести ніч з літераторами, тоді беріть намети. Місце знайдеться для всіх.

Біля пішохідного мосту будуть люди, які зустрічатимуть гостей та проводжатимуть на місце. А також спеціальні вказівники.

Приходьте, не пожалкуєте =))

Добавлено: 22-08-2012, 11:39
0
0

Похожие публикации


Наверх