онлайн казино Украины

Визначено лауреатів обласної премії імені Михайла Коцюбинського

Визначено лауреатів обласної премії імені Михайла КоцюбинськогоЯк повідомляэ monitor.cn.ua 13 серпня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів засідання комісії з присудження обласної премії ім. М.Коцюбинського.

Цією премією відзначають авторів літературних, мистецьких та наукових досягнень, пов’язаних з Чернігівщиною. Ії засновано в 1992 році з метою вшанування пам’яті класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював та був похований у м. Чернігові. Кожен лауреат премії нагороджується дипломом, пам’ятною медаллю із зображенням Михайла Коцюбинського та грошовою винагородою у розмірі 5 тисяч грн.

З моменту започаткування цією премією відзначено вже понад 100 митців Чернігівщини, і географія її щороку розширюється. Цьогоріч на розгляд комісії надійшли 22 подання з 11 областей України.

У червні поточного року комісія визначила претендентів на здобуття премії в номінаціях: “Поезія”, “Проза”, “Народознавство”, “Театрально-музичне мистецтво”, “Декоративне та образотворче мистецтво”.

Під час сьогоднішнього засідання члени комісії обрали переможців у кожній з номінацій шляхом таємного голосування.

Так, лауреатом премії у номінації “Поезія” став Шевченко Станіслав Олексійович, м. Київ, за книги “Під сузір’ям Пасіки”, “Дім для душі”;

у номінації “Проза” – Сердюк Олена Вікторівна, смт.Михайло-Коцюбинське Чернігівської області, за книгу “Грішниця”;

у номінації “Народознавство” – авторський колектив у складі Курданова Андрія Леонідовича, Доценко Алли Володимирівни, Гаркуші Алли Броніславівни, Васюти Олега Олеговича, Ванжули Олени Миколаївни, м. Чернігів, за науково-популярну книгу “Спас Чернігівський”;

у номінації “Театрально-музичне мистецтво” – Худяшов Роман Володимирович, м. Чернігів, за втілення ідеї “Драматичний простір музею”;

у номінації “Декоративне та образотворче мистецтво” – Саченко Олена Володимирівна, м. Чернігів, за цикли робіт “Мій Чернігів”, “Шлях душі”.

Вручення престижної премії ім. М.Коцюбинського традиційно відбудеться 17 вересня на території Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського.

Добавлено: 15-08-2012, 12:24
0
0

Похожие публикации


Наверх