онлайн казино Украины

Петро Пиниця повернувся разом із книгою

Петро Пиниця повернувся разом із книгоюВечір поета Петра Пиниці і презентація його книги «Ухожу в кленовые метели» відбулися у 5 листопада, у день народження поета у Чернігівській обласній бібліотеці ім..Короленка.

Петро Пиниця – поет, яким пишатиметься чернігівська земля допоки існуватиме цивілізація і поезія. Про це та інше говорили учасники цього вечора.

А спочатку чернігівці переглянули відеофільм, який у листопаді 1996 року автор цих рядків зняв на телебаченні «Новий Чернігів».



Майже усі присутні його бачили уперше. Правда, фільм цифрований зі старої касети і його якість бажає кращого.

Після відео спогадами про веселого оптиміста, часом бешкетника, звичайну людину і поета від Бога - Петра Пиницю - поділися його друзі і знайомі літератори Олександр Олійник, Святослав Хрикін, Микола Лелюк і композитор Микола Збарацький. Останній, до речі представлений на обкладинці книги.

А збірку поезій видав редакційно-видавничий центр «Сіверщина», який на вечорі представляв журналіст Василь Чепурний. Кошти на видання виділив прихильник творчості Петра Пиниці і його приятель, депутат обласної ради Віктор Лазар.

Втім про це можете прочитати і в передмові самої книги, і на фотографії цієї передмови, де йдеться і про спілкування Петра Пиниці з відомими людьми – письменником Валентином Распутіним, актором Андрієм Мироновим та іншими.

До книги ще не увійшли багато спогадів про Петра Пиницю, його творів. Але це намітки – на нові книги.

А на вечорі в Чернігівській обласній бібліотеці ім..Короленка композитор Микола Збарацький та співак Семен Рудницький виконали улюблені пісні Петра Пиниці. Сам він на цей мистецький захід не завітав, але відчувалося, Петро Пиниця з нами. Адже ми тільки-но чули його вірші у його авторському виконанні.

Добавлено: 7-11-2012, 10:22
0
0

Похожие публикации


Наверх