онлайн казино Украины

Небезпека перегріву на сонці

Небезпека перегріву на сонціЛіто - чудова пора року, яку всі ми з нетерпінням чекаємо.
Однак це не тільки час відпусток і відпочинку, а й період, пов'язаний з низкою небезпек, одна з них - перегрів на сонці. Перегрів може статися не тільки з тими, хто довго загоряє, а й з тими, хто випадково потрапив під сонячні промені. У будь-якому випадку від перегріву потрібно швидко позбавлятися, це допоможе запобігти ряд небажаних для організму наслідків.

Перегрів на сонці може виражатися у вигляді теплового удару і опіків шкірного покриву. Про сонячному ударі свідчать такі ознаки як загальна млявість, головний біль, нудота, блювота, велика температура , сильне серцебиття, порушений пульс і дихання, непритомність. Виявивши ознаки перегріву на сонці, ви повинні негайно сховатися в тіні, а при погіршенні стану звернеться до лікаря. У важких випадках тепловий удар може викликати розвиток коми, тому не можна ігнорувати реакцію організму, яка свідчить про перегрів.

При сонячних опіках шкіра швидко і сильно червоніє, покривається пухирями і болить. Опіки шкірного покриву є небезпечним симптомом, що свідчить про перегрів на сонці. При їх появі потрібно вжити заходів захисту, навіть якщо в іншому ви відчуваєте себе добре.

Бажано, щоб допомога постраждалому від перегріву надавав лікар, проте не завжди можна швидко звернутися до фахівця. У зв'язку з цим необхідно знати найпростіші заходи, які допоможуть Перегрівшись. Насамперед, необхідно перемістити його в прохолодне місце, яке добре провітрюється. Також потрібно забезпечити людині вільне дихання, тобто розстебнути сорочку, розв'язати краватку і т.п. Далі необхідно потерпілому зробити холодний компрес. Чим більше ви зможете охолодити організм, тим краще стане людині. При порушенні дихання або втраті свідомості можна використовувати нашатирний спирт.

Якщо на шкірі потерпілого є опіки, то їх потрібно змастити відповідним кремом, сироваткою або ефірним маслом. Обпалена шкіра потребує обов'язкового догляді, оскільки надалі вона може стати причиною виникнення різних захворювань, в тому числі й онкологічних хвороб.

Добавлено: 25-06-2014, 20:37
0
0

Похожие публикации


Наверх