онлайн казино Украины

Допомога при усиновленні дитини

Допомога при усиновленні дитиниЯкщо ви прийняли рішення про всиновлення дитини, спершу радимо ознайомитись з законодавством щодо врегулювання цього питання.

Знаючи закон Ви можете запобігти низці порушень з боку держави та без зайвих проблем оформити усиновлення.

Повідомив представник міської громадської організації «МАРТ» Наталія Піпкун.

Якщо ж проблеми таки виникли – звертайтесь до громадської приймальні на базі ММГО «Март» за адресою пр-т Миру 21-а офіс 68, або за телефоном (0462)774110. Кваліфіковані юристи анонімно та безкоштовно нададуть консультації по Вашому питанню.

Питання призначення допомоги при усиновленні дитини регулюються Законом України «Про державну допомогу сімям з дітьми» та Постановою Кабінету Міністрів Украхни від 27 грудня 2001 року №1751 «Про затвердження порядку призначення і виплати державної допомоги сіямм з дітьми».

Відповідно до вищеназваних нормативно-правових актів, допомога при усиновленні дитини призначається усиновлювачу, який є громадянином України, постійно проживає на її території та усиновила дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування (якщо усиновлювачами є подружжя - один з них, на їх власний розсуд).

Допомога призначається і виплачується органами праці та соціального захисту за місцем реєстрації усиновлювача, або за місцем його фактичного проживання у випадку подання письмової заяви та довідки про ненадання допомоги усиновлюачу в органах праці та соціального захисту за місцем реєстрації.

Зазначена допомога призначається на кожну дитину у розмірі та в порядку, що встановлені для виплати допомоги при народженні дитини, на дату набрання законної сили рішення про усиновлення. З 9 квітня 2011 року розмір допомоги призначається у тому ж розмірі, що й при народженні першої дитини, який складає суму кратній 30 прожитковим мінімумам на дитину до 6 років.

Розміри прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років, на 2012 рік: з 1 січня – 893 гривні, з 1 квітня – 911 гривень, з 1 липня - 917 гривень, з 1 жовтня – 930 гривень, з 1 грудня - 961 гривня;

Допомога при усиновленні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше дванадцяти місяців з дня набрання законної сили рішенням про усиновлення дитини.

Слід зазначити, що допомога при усиновленні дитини призначається незалежно від одержання на дитину інших видів допомоги.

Допомога при усиновленні дитини виплачується усиновлювачу за умови подання наступних документів:
- копія свідоцтва про народження дитини, виданого державним органом реєстрації актів цивільного стану після внесення змін до актового запису про народження дитини на підставі рішення суду про усиновлення дитини;

- копії рішення суду про усиновлення дитини;

- заява одного з усиновлювачів;

- ідентифікаційний номер;

- паспорт;

- довідка з місця проживання (форма №2).

Хотілось би на останок нагадати, що Діти – це велика відповідальність не тільки перед законом, а й перед собою.

Добавлено: 20-11-2012, 10:52
0
0

Похожие публикации


Наверх