онлайн казино Украины

Чернігівщина за 3 тижні позбавиться пестицидів

Чернігівщина за 3 тижні позбавиться пестицидів Працівники підприємства „Сі Буд Систем” почали 6 серпня другий етап перезатарення і вивезення із Чернігівської області неопізнаних хімічних засобів захисту рослин та непридатних до використання пестицидів.

Про це „Високому Валу” повідомив представник вказаного підприємства Микола Лучик.

„Починаємо із Чернігівського району, де зосереджено 10 складів, 6 із яких у незадовільному стані”, - сказав він.

За словами начальника Державної екологічної інспекції в області Леоніда Бурковського, в Чернігівському районі знаходиться найбільше хімікатів - 28,5 тонн, особливо - в Левковичах та Льгові.

Вивезення ускладнюється тим, що хімікати зберігаються в деяких селах невеличкими партіями.

Всього упродовж 3 тижнів на Чернігівщині буде перезатарено і вивезено 341,830 тонн неопізнаних хімікатів переважно за рахунок державного бюджету.

Очистити належить 15 районів і місто Прилуки.

Як повідомляв „Високий Вал”, під час засідання регіонального комітету з економічних реформ 3 серпня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко вимагав не лише очистити область, а й не допускати повторення подібних ситуацій у майбутньому.

Під час цієї ж екологічної колегії він нагадав, що у кінці 2011 року з Чернігівщини вивезено 768,781 тонн неопізнаних і непридатних хімікатів.

Спільними зусиллями повністю очищено 7 районів - Коропський, Козелецький, Талалаївський, Сосницький, Менський, Бобровицький та Городнянський райони.

Добавлено: 7-08-2012, 11:03
0
0

Похожие публикации


Наверх