онлайн казино Украины

Атрошенко за рік «попрозорішав» на 21%. А депутати й чиновники поки що «темні»

Атрошенко за рік «попрозорішав» на 21%. А депутати й чиновники поки що «темні»Чернігів посів 11 місце в цьогорічному рейтингу публічності міст України. Презентуючи результати вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування у прес-центрі «Чернігівський вибір».
Про це повідомили менеджер проектів Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Ольга Рись та представник громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.
За їхніми словами, як і торік, Чернігів відзначився низьким рівнем публічності, хоч тепер і піднявся на 6 рейтингових сходинок.
«Уже четвертий рік поспіль ОПОРА та її партнери, яким у місті є Поліський фонд, проводять таке дослідження, готують докладні звіти і передають до міськради. Щоправда, ми не знаємо, як там на них реагують», - здивувала журналістів Ольга Рись.
Попри подібну таємничість, вимірювачі вгледіли позитивну динаміку в тому, що загальна оцінка публічності мерії поліпшилася, сягнувши 57% (торік 47).
«Так трапилося завдяки покращенню показників міського голови та депутатського корпусу, - пояснила Наталія Висіканець. – Рівень публічності виконавчих органів є низьким (59%) і меншим за минулорічний (61%). Причому ми оцінювали лише доступність їх та інформації про них для громадян, графіки прийому. На жаль, ми не перевіряли, чи відповідають дійсності ці дані. Це потребує більше часу, але було б дуже цікаво дослідити, чи працює цей інструмент, чи важко потрапити на прийом до самоврядників».
Крім усього, виконавчі органи не звітують про свою роботу перед громадою ні безпосередньо, ні на сайті міськради і не оприлюднюють відповіді на інформаційні запити.
Ще менш публічними суб’єктами дослідження виявилися депутати (звіти не публікують і виборцям не доповідають), але й вони дещо піднялися в рейтингу з 17 місця на 14. Зрушити угору їм допомогла публікація на сайті міськради біографій, декларацій, графіків прийому та складу постійних комісій. Відтак вперше за роки дослідження рівень публічності депутатів назвали задовільним.
Найбільш публічним виявився міський голова, посівши 11 місце в рейтингу. Рівень його публічності за останній рік зріс на 21%, сягнувши 64.
«Загальний показник міського голови на противагу дослідженням попередніх років тепер оцінений, як задовільний. Зокрема на поліпшення оцінок прозорості вплинули оприлюднення Генерального плану міста, розміщення інформації про його виїзні зустрічі, використання системи електронних петицій. Проте, на жаль, інструменти участі, хоч і є, але не є повноцінним майданчиком комунікації. Вони не працюють, але поставити нуль за них ми не можемо. Те саме можна сказати і про роботу зі зверненнями громадян», - констатувала Ольга Рись.

Добавлено: 26-12-2016, 10:41
0
0

Похожие публикации


Наверх