онлайн казино Украины

Благоустрій приватного сектору Чернігова вигідний лише багатіям?

Благоустрій приватного сектору Чернігова вигідний лише багатіям?Чернігівці, що мають приватні будинки, можуть створити органи самоорганізації населення (ОСН) і одержати з міського бюджету 80% суми, необхідної для асфальтування, освітлення вулиць та на заміну (облаштування) каналізації.
Про це сьогодні говорили на засіданні у міській раді Чернігова члени комісії з втілення Програми благоустрою приватного сектору.
Як наголосив голова комісії, заступник мера Сергій Кириченко, 5 громад міста вже самоорганізувалися і отримали від міських депутатів «добро» на реєстрацію ОСН, ще 2 матимуть його наприкінці вересня.
«Одні хочуть асфальтувати вулицю, інші – прокладати каналізацію, але усі прораховують суми, які мають сплатити, – пояснив він. – ОСН має перерахувати внесок у розмірі 20 відсотків від вартості робіт за «мінусом» суми попереднього внеску на виготовлення проектної документації та проведення експертизи. 30% авансом дає місто з бюджету, решта надається вже після виконання робіт».
Цікаво, що головуючий весь час дорікав працівникам апарату мерії, що створення ОСН гальмується.
Коментуючи ситуацію для нашого інтернет-видання, член комісії, депутат Новозаводської районної ради Дарина Сиропара назвала причину.
«20% для асфальтування вулиці, де мешкаю я, це 100 тисяч гривень, тобто вельми велика сума, – констатувала вона. – В ідеалі, як і говорили на засіданні, кожна родина мала б внести по 5-7 тисяч, але ж не усі можуть одразу. Такий благоустрій приватного сектору, який відстоює більшість членів комісії, вигідний лише багатіям. Я від початку нашої роботи (27 липня) наголошувала на більш оптимальній цифрі – 5%, але виявилася у меншості».

Добавлено: 8-09-2016, 11:12
0
0

Похожие публикации


Наверх