онлайн казино Украины

Земельні аукціони у Чернігові: лазівки для дерибану залишаються

Земельні аукціони у Чернігові: лазівки для дерибану залишаютьсяНовий порядок продажу земельних ділянок комунальної власності, яким (у разі прийняття) міськрада Чернігова дасть «зелене світло» проведенню земельних аукціонів, не закриває усіх лазівок для дерибану.
На цьому наголосили у своїх виступах сьогодні учасники «круглого столу», який відбувся в Громадському прес-центрі «Ініціатива».
28 квітня на розгляд 7 сесії Чернігівської міськради виноситься питання, про яке говорили багато років – земельні аукціони. Відповідний проект рішення «Про порядок продажу земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові».
На думку депутата міськради Жанни Шерстюк (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), деякі лазівки для тих, хто хоче дерибанити землю, у ньому залишилися.
«Це та ситуація, коли ми застосували норму закону, не роз’яснивши її застосування, - пояснила вона. – Наприклад, ми забороняємо включати в перелік ділянок ті, щодо яких не відбулося громадського обговорення. Який вид такого обговорення, який строк їх проведення, порядок прийняття на них рішень? У статуті міста Чернігова передбачено декілька видів. Хтось захоче провести стосовно скандальної ділянки збори кварталу, хтось – лише мешканців будинку. Тобто, це буде засобом маніпулювання громадською думкою, особливо для ресурсних забудовників».
Попри хиби та недоліки цього регуляторного акту, удосконалювати його безкінечно не можна, вважає член виконкому Чернігівської міськради Юрій Власенко.
«Ми й так втратили час, - зауважив він. – А це шалені гроші, мільйони гривень. Свого часу за землю змагалися різні суб’єкти господарювання, у них була зацікавленість. Вони були готові вийти на прозорий конкурс і заплатити найвищу ціну, наповнивши у такий спосіб міський бюджет. Сподіваюся, що новий порядок запрацює у Чернігові і вже не буде можливостей для певних маніпуляцій».
Юрій Власенко також висловив упевненість, що «у депутатів не буде морального права голосувати за ту чи іншу земельну ділянку в обхід нового документа». Високу оцінку останньому дала і юрисконсульт Управління земельних ресурсів міськради Ксенія Муляренко.
«Три земельні ділянки уже розроблені і можуть бути винесені на аукціон», - запевнила вона.
Якщо вірити громадському діячеві Олександрові Гашпару, то йдеться про місцевості поблизу супермаркету «Велика кишеня» на Масанах, біля АЗС «Авіас» по Київському шосе та поруч із колишньою залізничною лікарнею.

Добавлено: 27-04-2016, 09:57
0
0

Похожие публикации


Наверх