онлайн казино Украины

Кордівку намагалися підпалити за допомогою автошин?

Кордівку намагалися підпалити за допомогою автошин?Про спробу підпалу у лісопарку Кордівка повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук громадський активіст Олександр Гашпар.
За його словами, ще "ввечері 11 серпня 2015 року біля паркану будівельного майданчика компанії «УкрСіверБуд», за котрим розміщується недобудова плавального басейну, зупинився білий мікроавтобус «Фольксваген Транспортер» з київським державним номером АА 9155 АІ, з котрого на територію будівельного майданчику було перенесено якимись людьми, за словами мешканки житлового будинку 7-Б по вул. Савчука, котра споглядала за цим процесом у своє вікно, 4 чи 5 автомобільних покришок. Але враховуючи те, що за тим парканом «УкрСіверБуд» і «Єврокон Полісся» складують усякій мотлох, особливого значення цьому факту не придала".
Але вчора зранку цей факт був відображений в міліцейському протоколі, адже на території лісопарку «Кордівка» сьогодні сталася пожежа і в одному з трьох місць, підпал був здійснений за допомогою саме автомобільної шини, - стверджує Гашпар.
За словами активіста, все почалось з того, що "Alexander Layevsky, почувши дивний тріск з боку лісопарку виглянувши у вікно квартири побачив стовп чорного диму, котрий здіймався над кронами дерев. Викликавши пожарну бригаду, він приєднався до Valery Marchenko і Олександр Антипець, котрі вже були в лісопарку і почали першими тушити пожежу підручними засобами. Після прибуття пожежників, усі три осередки загоряння в лісопарку були останнімі локалізовано і загашено водою".
Після пожежних за роботу взялись слідчі міського відділу міліції, котрі і мають встановити причину пожежі, а за можливості, з урахуванням наданої їм інформації, знайти і винуватців цієї пожежі, якщо це був підпал.
- В тому, що це був підпал, у мене, а також у жителів прилеглих будинків по вул. Савчука, сумнівів немає, враховуючи те, що займання сталося недільного ранку в трьох різних місцях лісопарку на значній відстані один від одного, а також враховуючи те, що в найбільшому згарищі залишився корд з автопокришки, котра не загориться від недопалка, да і в дуплі дерева навряд чи хтось розводив би багаття для якихось практичних цілей. Суть цієї провокації напередодні сесії міської ради, де буде підніматися питання продовження терміну договору оренди земельної ділянки на території лісопарку «УкрСіверБуду», котрий хоче на 50 сотках землі збудувати багатоповерховий будинок, є зрозумілою. Забудовники навіть за умови невдалої спроби знищити дерева вогнем, все одно напевно будуть намагатися розказати депутатам, яку пожежну небезпеку несе захащеність і засміченість лісопарку і будуть казати, що тільки забудова лісопарку врятує його. Не сумніваюсь, що красиві картинки, а можливо навіть і сюжет, знятий ТРА «Новий Чернігів» вже заготовлені для депутатів, як це було перед голосуванням про виділення коштів на розчистку р. Стрижень біля будинків, збудованих Г.Пузаном на березі річки.
Але найгірше те, що це тільки початок провокацій, є обгрунтована підозра, що ще більше їх буде перед закінченням договору оренди 7,5 гектарів землі у "Єврокон Полісся". Але буде сподіватися на те, що правоохоронні органи на боці жителів міста і розуміють усю серйозність ситуації, - пише на своїй сторінці Олександр Гашпар.

Добавлено: 18-08-2015, 09:00
0
0

Похожие публикации


Наверх