онлайн казино Украины

Польща вимагатиме Від Іспанії повернути борг XVI століття

Польща вимагатиме Від Іспанії повернути борг XVI століття
Депутат польського сейму Марек Познанський подав на розгляд уряду оригінальний законопроект, в якому зазначається, що Польща має право вимагати від Іспанії повернення кредиту, виданого понад 400 років тому, - повідомляє польська преса.

Депутат навів як доказ історичну довідку, де вказано, що в середині XVI століття, польська королева Бона Сфорца позичила іспанському королю Філіпу II 430 тисяч золотих дукатів на ведення бойових дій в Італії. За підрахунками польського парламентарія, кожен дукат важив близько 3,5 грами золота. Загальна сума кредиту, в перерахунку на європейську валюту на сьогодні мала становити б 57,4 мільйони євро.

Депутат зауважив, що він ще не бере до уваги відсотки по кредиту.

До XVIII століття Польща домагалася повернення свого кредиту, однак їй виплатили лише 10% суми. Королева Польщі Бона Сфорца померла у вигнанні в Італії, і за деякими даними була отруєна за наказом іспанського короля, щоб йому не довелося виплачувати свій борг.

Марек Познанський нагадує, що недавно Іспанія отримала у власність скарб, що складається з 500 000 золотих і срібних монет загальної ваги в 17 тонн. Скарб знайдений американською компанією на одному з іспанських суден, яке затонуло в 1804 році. Після кількох років судів, золото було визнане власністю Іспанії.

Нагадаємо, в українській історії також є подібна ситуація, пов'язана із скарбом гетьмана Павла Полуботка, який начебто поклав в Англійський банк велику суму золота. Якби Англія повернула борг, кожен українець отримав би по 1600 доларів.

Добавлено: 4-08-2012, 13:16
0
0

Похожие публикации


Наверх