онлайн казино Украины

Понад 97 % митних декларацій в електронному вигляді

Понад 97 % митних декларацій в електронному виглядіЗначне зростання кількості документів, що оформлюються в електронному вигляді Чернігівською митницею, відбулось протягом останнього місяця.

У порівнянні з початком вересня цього року кількість оформлених у електронному вигляді документів у жовтні збільшилась на 10,8 %.

Про це «Високому Валу» повідомила головний інспектор митниці зі зв‘язків з громадськістю - прес-секретар Стрижак Світлана.

Сьогодні 97,4 % від загальної кількості документів подаються суб’єктами до митного оформлення в електронному вигляді.

Залученню широкого кола підприємств Чернігівщини до процедури електронного декларування передувала чітка та прозора позиція Державної митної служби України у даному питанні, роз’яснювальна робота керівництва митниці, проведення навчальних семінарів, робочих зустрічей з підприємцями, залучення представників засобів масової інформації для наочної демонстрації переваг електронного декларування.

На даний час у зоні діяльності митниці долучились до електронного декларування товарів 88 підприємств. Лише 3 підприємства і досі подають документи до оформлення на паперових носіях . З представниками даних підприємств, офіси яких розташовані у Львові та Києві, проводиться постійна робота з роз’ясненням переваг при здійсненні митного оформлення імпортованих товарів із застосуванням електронної митної декларації. Вже намітились позитивні зрушення у даному напрямку.

У вересні 2012 року розпочато здійснення електронного декларування товарів державним територіально-галузевим об'єднанням «Південно-Західна залізниця» у пункті контролю на станції Чернігів та пункті пропуску «Щорс». Зараз в електронному режимі оформлюється вже 100 % документів на товари, що переміщуються залізничним транспортом.

Добавлено: 31-10-2012, 11:32
0
0

Похожие публикации


Наверх