онлайн казино Украины

Дубіль презентував програму у вигляді «виконаних справ і чітких пропозицій»

Дубіль презентував програму у вигляді «виконаних справ і чітких пропозицій»Збільшити пенсії, скоротити пенсійний вік, зробити освітлення на вулицях міста і ліхтарі в парках, розширити мережу дитячих майданчиків і розважальних закладів, - такими вважають чернігівці обов’язки народного депутата.

Тобто, на їхню думку, функції законотворця мають бути суто господарськими.

При цьому 52% навіть не читали програми кандидатів-мажорнитарників, а на визначення виборця в основному впливає в основному партійність кандидата.

Своєю ж найбільшою проблемою виборець вважає безробіття. Такими є результати опитування, озвучені під час круглого столу – презентації програми Валерія Дубіля.

82% опитаних вважає, що влада у ході передвиборчої кампанії використовує адмінресурс.

- Зрозуміло, ми бачимо такі думки, бо людям це болить. Я пишаюся, що працюю з людьми і особливо з соціально незахищеними верствами населення. Тому розумію, які поправки потрібно вносити до діючих законів. Нам вдалося відстояти лікарню на Шерстянці і тролейбусне управління, не допустивши їхнього закриття. За весь час мною проведено близько 230 приймалень, - зазначив Валерій Дубіль.

Він презентував свою програму з 9-ти пунктів, яка за словами учасників круглого столу повністю відповідає Конституції і Женевській конвенції про права людини.

На думку присутніх, проблема України полягає у недіючих законах і зневірі людей. При цьому був наведений світовий досвід впровадження префектур, передачі влади обласним радам і відповідальності депутатів за свої слова. При цьому їхня зарплата не повинна перевищувати середньої по Україні. А рівень зарплат медика і вчителя повинна бути підтягнута до цього рівня. Адже відповідальний за життя людини медик не може працювати за 40 грн. на добу. Також важливим моментом є децентралізація податків. Держава забула про військо і молодь – наштампувала спеціалістів, а робочого місця не надала.

Друге місце після роботи займає житлова проблема. Насамперед, доступного житла і кредитування. І держава зобов’язана надавати такі можливості.

Депутат облради Сергій Журман зупинився на проблемі низької заробітної платні і на якості роботи тих, хто такі низькі зарплати отримують.

- Зарплата кандидата наук в Україні 2000 гривень. У Польщі – 2000 євро. Не орієнтуємося вже на Європу? Добре. Зарплата в Росії в перекладі близько 10 тисяч гривень. Який рівень знань отримує студент, якій не здатний навіть вести конспект? Розумні діти навпаки не можуть вступити до ВНЗ через незліченні пільгові категорії, у яких в голові немає нічого. Тому дуже добре, що у програмі Дубіля приділена увага цьому питанні, - сказав він.

На його думку, симпатична людина і гарний сім’янин Соколов не пустив в місто багато торгівельних мереж, чим унеможливив створення робочих місць. А розмова про стабільність – то розмова про їхню стабільність. У чому такі кандидати праві – це у стабільності занепаду.

Загалом за словами представника українсько-російського університету, освіта займається самодіяльністю і виживає, досліджень щодо потреби у тих чи інших спеціалістах ніхто не проводить, а в моді і досі спеціальності економіста чи юриста. Бо технічні спеціальності потребують значної матеріальної бази.

Один з виходів із ситуації – відкриття України для іноземних ВНЗ, і не лише для російських.

Відсутність чіткої стратегії по встановленню дитячих майданчиків змушує команду кандидата Дубіля шляхом збору благодійних коштів встановлювати у місті дитячі майданчики. На сьогодні їхня кількість сягнула 45-ти. Їх встановлюють депутати міської і обласної рад від партії «Батьківщина».

- Діти і батьки це радо приймають і навіть малюють малюнки після таких благодійних акцій, - зазначають у команді народного депутата.

Присутні на круглому столі священнослужителі високо оцінили турботу про дітей і провели історичні аналогії, коли через моральний занепад розвалилася Російська імперія, чого б не хотілося повторювати у випадку України і її сучасного морального занепаду. Адже для дітей вже є більш близькою чужа західна субкультура, ніж власне коріння.

- Якщо буде занепад духовності і моралі, сильної держави ми з вами не побудуємо, - зазначили священнослужителі.

Окремо присутні зупинилися на питанні екології і запропонували спочатку стратегічно визначити, що ж ми будуємо, а потім цей орієнтир наповнювати конкретним змістом. Але наразі такої стратегії не існує, а екологічний напрямок роботи місцева влада звела нанівець. Поступово знищується гідрологічна служба, не будується сміттєпереробний завод, а отрута з міського сміттєзвалища проникає у грунтові води. Річка Стрижень перетворилася на банальну міську каналізацію. Чітка програма з вирішення цих питань поки що не створена.

Тому виходом із ситуації є чітка стратегічна програма, випрацювана протягом довгого терміну роботи з виборцями.

- У мене немає жодного сумніву у перемозі Валерія Дубіля. Ця програма стратегічна і жива. Жива, бо і надалі буде змінюватися з врахуванням потреб виборців. А круглі столи потрібно проводити постійно незалежно від виборів, - сказав депутат міськради В’ячеслав Лебідь.

На його думку, негативні процеси, в тому числі і процес дезінтеграції країни потрібно зупиняти. Адже в наших територіях зацікавлена і Росія, і Європа. А Україна в сучасних кордонах потрібна лише українцям. Лебідь піддав критиці програму потужного господарника, назвавши її списаною з програми Партії Регіонів демагогією з багатьма помилками.

Присутні порадили кандидату більше уваги у програмі приділити спорту і розвитку підприємництва. Останнє дуже сильно ускладнюється проблемою податків, ведення документації, ставками кредитів і хабарництвом чиновників. Діючий Податковий кодекс, зокрема, є згубним для підприємців.

Присутня на круглому столі представниця апарату Верховної Ради позитивно висловилася про програму Валерія Дубіля, особливо про її чіткість, конкретність і дієвість.

- Це є карта конкретних виконаних справ і конкретних пропозицій. Сподіваюся, сюди додасться екологія освіта, медицина і інші важливі моменти. Для мене це велике відкриття, - зазначила вона.

Окремо на круглому столі прозвучали проблеми медицині і ЖКГ. Ці дві сфери потребують серйозного лікування.

- Чому влада не йде до громади? Напевно тому, що владі нічого сказати, – таку думку висловив Валерій Дубіль наприкінці круглого столу. Адже представники влади не прийшли на жодне обговорення важливих тем і не запросили на свої заходи народну депутата і громаду.

На думку депутата, існує багато різних «Чому?» і наразі усе побудовано на обмані. Аби такого не було, потрібно реалізувати програму, що дозволить зробити Чернігів найкращим містом в Україні.

Добавлено: 17-10-2012, 10:31
0
0

Похожие публикации


Наверх